El batle assegura que la Ronda Nord i el Teatre Principal seran una realitat

El batle d’Inca, Rafel Torres, aposta per dur a terme un nou pla d’inversions a Inca dins del proper any en el qual es donaria prioritat al manteniment de la ciutat i també a infraestructures. Així ho ha anunciat davant els mitjans de comunicació amb motiu d’una trobada per explicar les prioritats de gestió durant el proper curs polític.

El batle ha comentat també que les grans inversions prioritàries seran el Teatre Principal i la Ronda Nord, que ha assegurat que seran, a la fi, una realitat.

Respecte del Teatre, Torres assumeix que abans d’acabar l’any s’han de tenir signats els compromisos de finançament tant per part del Govern, del Consell i del Fons Europeus, i haver adjudicat les obres.

A més, ha anunciat que no es renuncia que vénguin doblers de Madrid. S’han fet contactes amb el Govern central per veure si seria possible aconseguir alguna aportació a través de l’1 % cultural, la qual cosa suposaria que les tres administracions propietàries haurien d’aportar manco doblers.

En relació amb la Ronda Nord, Torres manté que les obres es començaran dins el proper any. Ja s’han duit a terme les cales dels terrenys, el projecte estarà acabat a final d’any, i a partir de llavors es posarà en marxa el concurs.

Torres ha reiterat que un altre dels grans objectius en vistes al proper any és rebaixar els imposts als inquers, atès que ha millorat substancialment la situació econòmica de l’Ajuntament. “Estam fent feina en aquests moments per saber el marge de maniobra que tenim perquè el proper any paguin manco d’IBI, d’IAE i de l’impost de vehicles”, ha dit Torres.

Amb aquestes claus Torres ha argumentat que ara s’està vivint un moment econòmic i social diferent respecte dels darrers anys. Defensa que la tendència econòmica comença a canviar i que existeix interès empresarial per Inca.

Segons el batle toca canviar el guió després de dos anys centrats en la gestió econòmica i a donar viabilitat als comptes municipals.

En aquest sentit ha exposat que amb la tasca feta els darrers anys s’ha garantit el pagament de les nòmines als treballadors i el pagament puntual als proveïdors. A més, s’ha realitzat un pla per reduir el deute municipal i que quedi a zero en nou anys.

Per altra banda, s’ha duit endavant un esforç per garantir que no apugin els principals imposts com l’IBI, els fems i el de vehicles. De la mateixa manera s’ha garantit la continuïtat de serveis deficitaris com la Residència, l’escoleta o l’Escola de Música.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image