El marc pressupostari enviat al Ministeri d’Hisenda preveu per enguany una reducció extra del deute en 2,4 milions d’euros

Els ciutadans d’Inca veuran congelades totes les taxes i imposts municipals durant els anys 2014, 2015 i 2016. A més, l’Ajuntament aprovarà en vistes al proper any una reducció del tipus sobre el qual es calcula l’IBI, i que passarà del 0,52 % al 0,50. Aquest és el tipus legal mínim que es permet a les corporacions. Per tant, el consistori no té més marge de maniobra per rebaixar la contribució urbana.

Aquests són alguns dels compromisos que ha adoptat l’equip de govern municipal i que es recullen en el marc pressupostari que ha remès al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. El dit pla és de obligat compliment en l’elaboració dels pressuposts municipals tal com es recull en la Llei d’estabilitat presupostària i financera aprovada el 2012.

El referit marc pressupostari preveu també amortitzar de forma anticipada 2,4 milions d’euros dels préstecs que tenia l’Ajuntament i que vencien els dos propers anys. Això significa que a final d’any el deute municipal quedarà en 13,5 milions d’euros i que en un termini de vuit anys quedarà reduït a zero.

L’amortització immediata d’aquests préstecs significa també una reducció significativa de les despeses financeres per als propers dos anys, gràcies a les quals es pot reduir el tipus de l’IBI i es disposa d’un marge de maniobra suficient per congelar totes les taxes i imposts.

El consistori també inclou en el pla la congelació del cost de personal, seguint les directrius marcades pel Govern central. També es mantenen les mesures per a la contenció de les despeses corrents.

En el pla també s’inclou la previsió dels ingressos establerts en el plec de condicions per a la concessió del Servei d’Aigua així com l’eliminació de les despeses del manteniment del servei, exceptuant les derivades del personal adscrit a aquest servei que serà recol·locat a altres tasques dins l’Area de Serveis.

L’equip de govern considera que aquest pla garanteix el complet sanejament econòmic de l’Ajuntament en el marc de la racionalització de la despesa corrent, i a mitjà termini també farà possible invertir més en els serveis municipals i en inversions positives per a la ciutat.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image