L’Ajuntament potencia la “bessonada popular” i incideix en la promoció del comerç local

El dissabte se celebrarà la desfilada benèfica de moda “Aires de primavera”

Per segon any consecutiu Inca celebrarà passat demà el Dijous Gros amb la voluntat de continuar promocionant el comerç local i potenciar la imatge de ciutat de fires.

El passat any i després de més de 100 anys sense celebrar-se es va recuperar aquesta fira de primavera. Enguany, i en el mateix escenari que el passat any, la plaça de l’Aigua, el batle Rafel Torres i la regidora Rosa Tarragó han explicat el programa acompanyats per l’Associació de Comerciants d’inca.

El pes fonamental del Dijous Gros el continuarà tenint el mercat tradicional, que s’allargarà durant tot el dia en els carrers per a vianants més cèntrics.

Al migdia podrem trobar de nou un esdeveniment gastronòmic i solidari singular que el passat any va funcionar, i que enguany es torna a organitzar amb més força. Es tracta d’una bessonada popular.

La societat gastronòmica Can Ignasi prepara aquest esdeveniment per a més de 150 persones, en el qual enguany prendran part dos cuiners il·lustres com Koldo Royo i Miquel Calent.

Tot el que es recapti amb la iniciativa anirà destinat als Donants de Sang. Els tiquets es poden adquirir a l’Ajuntament o als comerços de la plaça de l’Aigua per 3 euros.

L’horabaixa hi haurà activitats per als més petits com ara jocs populars i ball de caparrots. També l’Associació Gent d’Inca farà una composició vegetal a la plaça de l’Ajuntament. La novetat serà la celebració de la Milla Escolar Ciutat d’Inca, organitzada per l’IMAF i el Club Atletisme, a l’avinguda dels Reis Catòlics.

El Dijous Gros es tancarà el cap de setmana amb la celebració, dissabte, de la desfilada de moda benèfica “Aires de primavera”, a càrrec de l’Associació de Comerciants d’Inca al Claustre de Sant Domingo. Aquest acte vol ser novament un punt de referència en tendències de moda a la ciutat i un element de promoció comercial

El batle Rafel Torres ha explicat que “a Inca ens agraden les tradicions, i una de les més importants que tenim són les Fires i el Dijous Bo. Som ciutat de fires. Per això hem recuperat una altra fira en un moment de l’any molt diferent a les altres i que esper que a poc a poc vagi agafant força. És una fira com el Dijous Bo perquè es fa en dia laboral. Això la fa diferent”.

“Volem que el Dijous Gros sigui una eina per cridar l’atenció. Que sigui un element de promoció de la nostra ciutat i el nostre comerç”, ha afegit Torres, qui ha convidat a tots els mallorquins a participar-hi.

Compartir

Newsletter Image