Una delegació representativa de l’activista senegalès Serigne Mame Mor Mbacke ha visitat avui la ciutat d’Inca. Tot i que inicialment estava prevista la presència del denominat “Papa del Senegal”, una indisposició de salut de darrera hora li ha impedit acostar-se a la ciutat.

En el seu nom han estat presents el cònsol general del Senegal a Espanya Muctar Belal, el seu germà i col·laborador màxim Serigne Abdou Lahat MBacke i el president de l’Associació de Senegalesos de Mallorca Cheik Ngalgou Ndiaye.

Tota la delegació ha estat rebuda pel batle en entrevista privada i després en recepció pública de tot el consistori per després desplaçar-se al Museu del Calçat, on s’ha explicat el funcionament de l’edifici.

Durant la recepció del consistori s’ha fet lliurament simbòlic del símbol de la ciutat a la delegació així com un pergamí representatiu dels llocs més emblemàtics d’Inca. Aquesta visita ha estat organitzada per l’Associació d’Immigrants Senegalesos de Mallorca.

Serigne Mame Mor Mbacke és el líder espiritual de Senegal i fundador del muridisme, un orde islàmic que predica els valors de la pau, la solidaritat, l’educació com a pilars bàsics per a l’enteniment entre les persones per sobre de la seva religió o creences.

​Mbacke  ha fet una gran tasca al Senegal en matèria educativa i social amb la promoció de nombroses escoles i una universitat, i és un activista notable en l’àmbit internacional en la difusió del valor de la pau i l’enteniment.

Durant la trobada s’ha acordat establir més canals de comunicació amb la comunitat senegalesa i plantejar un possible agermanament d’Inca amb la localitat de Teba, on va néixer Mbacke. També s’ha demanat la celebració d’un dia dedicat a la pau i a la convivència a Inca com es fa a Nova York i que és denominat “Bamba Day”.

El batle Rafel Torres ha destacat la labor educativa i social que està fent Mbake al Senegal i també la seva feina com a mediador internacional predicant valors com la feina, la solidaritat, la pau i l’enteniment entre les persones per sobre de cultures i religions.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image