L’Ajuntament d’Inca gestionarà aproximadament 1,5 milions d’euros en ajudes directes per reactivar l’economia del municipi i ajudar a pal·liar els efectes provocats per la COVID-19, especialment entre restauradors, comerciants, autònoms i petits empresaris. Així doncs, avui, durant la sessió plenària ordinària del mes de febrer, es durà a aprovació un nou conveni de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears per un import total de 263.876,62 euros.

De forma paral·lela, el consistori inquer ha signat també un acord amb el Consell de Mallorca per valor de més de 263.000 euros per concedir ajudes adreçades als sectors econòmics afectats per la crisi i garantir el seu sosteniment. «Ara més que mai, hem d’estar al costat dels autònoms i empresaris d’Inca, especialment d’aquells que no han pogut desenvolupar la seva activitat amb normalitat a causa de les restriccions. Treballam decididament per contribuir a la sostenibilitat financera i al manteniment de l’activitat comercial i empresarial del nostre municipi d’Inca», assenyala el batle Virgilio Moreno.

Aquests més de 525.000 euros del Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, se sumen als 600.000 euros que l’Ajuntament d’Inca ha dedicat a la convocatòria de subvencions «Reiniciam Inca» per a autònoms i petits empresaris de la capital del Raiguer. Les sol·licituds per aquestes ajudes directes es poden realitzar de manera telemàtica fins al 6 d’abril. Es concediran 1.000 euros per beneficiari amb la finalitat d’ajudar els sectors econòmics més afectats per les fortes restriccions aplicades per fer front a la COVID-19.

Així mateix, durant el 2020 es varen destinar 327.000 euros en ajudes directes per a persones treballadores autònomes d’Inca, gràcies a una convocatòria del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament. L’objectiu d’aquestes subvencions era ajudar als autònoms i autònomes a reiniciar la seva activitat un cop iniciat el procés de desescalada, després de la declaració de l’estat d’alarma.

Finalment, cal recordar que, de forma paral·lela, l’Ajuntament d’Inca ja va activar, des del passat mes de març, un complet paquet de mesures fiscals, socials i econòmiques per reduir l’impacte de la COVID-19, en el marc del pla «Reiniciam Inca». Entre les actuacions implementades per ajudar a comerciants, restauradors i empresaris, destaca la derogació de l’Ordenança fiscal de la taxa per ocupació de via pública amb taules i cadires. A més a més, el paquet de mesures adoptades inclou també la reducció del rebut de fems a tots aquells locals i comerços que s’han vist i es veuen afectats per les restriccions establertes durant el confinament i no poden desenvolupar la seva activitat a causa de les restriccions. D’altra banda, es va modificar també l’Ordenança de gestió, recaptació i inspecció per tal de suspendre i flexibilitzar el cobrament de taxes i tributs municipals.

En aquest sentit, Moreno destaca que «des del primer dia que es va decretar l’estat d’alarma, el passat mes de març, hem fet un esforç important per destinar tots els recursos al nostre abast per pal·liar els efectes de la pandèmia i intentar mantenir l’activitat econòmica i els llocs de feina a la nostra ciutat. Reactivar el teixit empresarial és de vital importància per garantir la recuperació de la nostra economia».

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image