El conseller de Treball, Comerç i Indústria Iago Negueruela, el batle d’Inca Virgilio Moreno, la regidora de Formació Alice Weber, el director general d’Ocupació i Economia Llorenç Pou i el director del SOIB Pere Francesc Torrens han donat la benvinguda a les 70 persones que han començat a treballar als diferents departament de l’Ajuntament en virtut dels Programa 30 i el Programa Joves Qualificats. Ambdós suposen una inversió d’un milió d’euros al municipi. «Creim que des del Govern s’ha fet una important aposta per Inca perquè des de l’Àrea de Formació s’han creat uns projectes excel·lents de formació dual i treball que esperam que donin uns bons resultats de cara a la futura inserció laboral dels participants», ha comentat Moreno.


El Programa 30 és una nova iniciativa que el SOIB ha impulsat per donar cobertura al col·lectiu d’aturats majors d’aquesta edat per tal de millorar les oportunitats d’inserció laboral dels treballadors i treballadores amb l’aprenentatge d’un ofici. Des de l’Àrea de Formació es realitzen 4 programes: Inca Digital, s’Escaire, Incotur i Inca Pro. El primer es tracta d’ensenyament propi de la tasca d’un d’administratiu, però amb el treball de les competències lingüístiques en anglès. S’Escaire se centra a repetir la bona experiència del taller de fusteria mesclat amb competències de comerç. «D’aquests tallers ocupacionals, n’estam molt satisfets, ja que a la darrera edició gairebé un 70 % dels alumnes ja tenen un lloc de feina», ha comentat Weber. Incotur és el projecte en el qual els alumnes tendran una formació comercial i, a més, aprofundiran en l’aprenentatge d’anglès i d’alemany. Finalment, Inca Pro suposa l’ensenyament de les tasques pròpies d’un servei tècnic, dirigit principalment a serveis a l’hoteleria. Per aquesta raó es potenciaran els coneixements i la formació en fontaneria, climatització, electricitat i telecomunicacions. Des de la Conselleria de Treball es destinen 660.000 euros als quatre projectes. «En aquest cas concret, l’Ajuntament d’Inca està d’enhorabona perquè és la institució de tot Balears que té més programes aprovats i més usuaris, fet que suposa una gran empenta per a l’Àrea de Formació», ha comentat Moreno.
Dins el Programa Joves Qualificats, joves desocupats fins a 29 anys, amb nivells formatius de carrera universitària o de grau superior de Formació Professional, el consistori inquer posa en marxa el Programa Futur Jove. Així 18 joves, durant 9 mesos, tendran el seu primer contacte amb el món laboral als departaments municipals. Els participants realitzaran tasques directament relacionades amb la seva formació. «L’experiència serà una immersió a través de diferents projectes existents a la institució, sempre amb la col·laboració dels tècnics; d’aquesta manera veuran que la seva feina té uns resultats», ha explicat Weber.
Des de la Conselleria de Treball s’ha recordat que un total de 349 persones aturades majors de 30 anys participen en el Programa 30 de contractació pública, que ha dissenyat el SOIB i que compta amb un pressupost de 7 milions d’euros, que han donat lloc a la creació de 28 programes distribuïts a totes les Illes. A més, un total de 294 joves menors de 30 anys i amb un nivell d’estudis superiors prendran part a partir de demà en els diferents projectes que desenvolupen els ajuntaments i consells insulars de les Illes, que han participat en el Programa Joves Qualificats que impulsa el SOIB Jove i Garantia Juvenil, i que està cofinançat pel Fons Social Europeu. L’import d’aquest programa ha estat de més de 6,3 milions d’euros.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image