L’Ajuntament d’Inca ha aprovat cinc noves línies d’ajudes per contribuir a reiniciar i impulsar l’economia del municipi i, alhora, ajudar a pal·liar els efectes provocats per la COVID-19. Així doncs, durant la sessió plenària de setembre s’ha acordat modificar el Pla Estratègic de Subvencions per a l’exercici 2021 i incorporar un total de 670.000 euros més en ajudes per fomentar l’activitat empresarial i comercial. D’aquesta manera el consistori de la capital del Raiguer haurà gestionat aproximadament 1,5 milions d’euros en ajudes directes, dirigides especialment a restauradors, comerciants, autònoms i petits empresaris.

«Des del primer moment hem treballat decididament per contribuir a la sostenibilitat financera i al manteniment de l’activitat comercial i empresarial del nostre municipi d’Inca. Reactivar el nostre teixit empresarial i comercial és de vital importància per garantir la recuperació de la nostra economia», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

En concret, l’Ajuntament d’Inca destinarà 498.000 euros en bons de descompte que es podran fer efectius a qualsevol establiment o empresa de serveis afectada per la crisi del coronavirus. El sector de la restauració també podrà adherir-se a aquesta campanya. Els ciutadans obtindran 10 euros de descompte per despeses superiors a 30 euros.

«La quantitat total d’aquesta subvenció es repartirà entre totes les empreses i comerços que se sumin a aquesta campanya de descomptes. Serà important la implicació de tots els sectors per aconseguir que sigui una iniciativa productiva i la inversió inicial tengui un retorn econòmic beneficiós per a la ciutat», explica la regidora d’Innovació i Empresa María José Fernández.

De forma paral·lela es posarà en marxa una línia de subvencions dirigida a totes aquelles empreses que han realitzat millores en els seus negocis o han posat en marxa una nova empresa. Aquesta subvenció, dotada amb un import total de 90.000 euros, està dividida en dues línies, una per a 2020 i una altra per a 2021.

D’altra banda, el consistori inquer crearà una línia d’ajudes per valor de 30.000 euros, destinada a cobrir les despeses de digitalització que han duit a terme les empreses afectades per la COVID-19. Entre d’altres, podran sol·licitar aquesta ajuda tots els comerços que han hagut d’adquirir equips o sistemes informàtics, o que han llançat plataformes de venda virtuals.

Finalment, enguany es llançarà una línia de subvencions destinada a associacions i entitats sense ànim de lucre de l’àmbit comercial i empresarial per contribuir a dinamitzar la ciutat. Aquestes ajudes estan dotades amb un pressupost de 50.000 euros.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image