Els prĆ²xims 13 i 14 de maig el Casal de Cultura d’Inca acollirĆ  les Jornades de Turisme Sostenible que organitza la AsociaciĆ³n de Apartamentos y Viviendas de Alquiler de Temporada de Baleares ā€“ Aptur ā€“ en colĀ·laboraciĆ³ amb el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca. Aquest esdeveniment pretĆ©n ser un fĆ²rum on es posi damunt la taula la situaciĆ³ de lloguer vacacional a les Illes i les oportunitats que ofereix el turisme sostenible a Mallorca i a Inca. A l’acte de presentaciĆ³ hi han estat presents el batle d’Inca Virgilio Moreno, el regidor de Turisme Jaume Tortella i la gerent d’Aptur Balears Irene PerellĆ³.

PresentaciĆ³ Jornades Turisme

La primera de les dues sessions de les jornades tractarĆ  Ć­ntegrament tots els aspectes que envolten el lloguer vacacional, tant els legislatius com els tributaris o els fiscals. “La principal intenciĆ³ Ć©s que tots els assistents tenguin un coneixement clar de quĆØ Ć©s aquesta figura del lloguer vacacional, junt amb els seus beneficis i les seves obligacions, ja que es tracta d’un tema del qual es parla molt, perĆ² falta una informaciĆ³ de conjunt segons constatam a travĆ©s de la nostra associaciĆ³”, ha comentat Irene PerellĆ³. AixĆ­, des de l’organitzaciĆ³ s’ha fet una crida a totes les persones que participen d’aquest tipus d’arrendament o bĆ© aquelles que estan pensant de posar-lo en marxa perquĆØ acudeixin a les Jornades per aclarir tots els dubtes que es presentin. “Com tots sabem Inca no disposa ni de platja ni de planta hotelera, perĆ² el lloguer vacacional Ć©s una oportunitat per atreure un tipus de visitant que pot ser beneficiĆ³s per al teixit empresarial de la nostra ciutat”, ha afirmat Tortella.

Durant el matĆ­ del dissabte 14 de maig a les jornades es parlarĆ  de turisme sostenible. S’aprofundirĆ  en la feina que es pot fer des del sector per tenir un baix impacte sobre el medi ambient i la cultura local, al mateix temps que es contribueix a generar ingressos i ocupaciĆ³ per a la poblaciĆ³ local. Actualment hi ha diferents iniciatives en marxa en aquest sentit, i a la sessiĆ³ es podran conĆØixer les que s’impulsen des del Consell de Mallorca i des de l’Ajuntament d’Inca. El tancament de les Jornades serĆ  una taula rodonaĀ  amb la participaciĆ³ de diferents ponents especialitzats enel turisme a la ciutat d’Inca i la seva sostenibilitat. “Amb tot creim que es tracta d’una oportunitat important per parlar de turisme amb majĆŗscules a Inca i que tot plegat serveixi per obrir un debat de futur de la nostra ciutat en tots els aspectes”, ha declarat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image