Els pròxims 13 i 14 de maig el Casal de Cultura d’Inca acollirà les Jornades de Turisme Sostenible que organitza la Asociación de Apartamentos y Viviendas de Alquiler de Temporada de Baleares – Aptur – en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca. Aquest esdeveniment pretén ser un fòrum on es posi damunt la taula la situació de lloguer vacacional a les Illes i les oportunitats que ofereix el turisme sostenible a Mallorca i a Inca. A l’acte de presentació hi han estat presents el batle d’Inca Virgilio Moreno, el regidor de Turisme Jaume Tortella i la gerent d’Aptur Balears Irene Perelló.

Presentació Jornades Turisme

La primera de les dues sessions de les jornades tractarà íntegrament tots els aspectes que envolten el lloguer vacacional, tant els legislatius com els tributaris o els fiscals. “La principal intenció és que tots els assistents tenguin un coneixement clar de què és aquesta figura del lloguer vacacional, junt amb els seus beneficis i les seves obligacions, ja que es tracta d’un tema del qual es parla molt, però falta una informació de conjunt segons constatam a través de la nostra associació”, ha comentat Irene Perelló. Així, des de l’organització s’ha fet una crida a totes les persones que participen d’aquest tipus d’arrendament o bé aquelles que estan pensant de posar-lo en marxa perquè acudeixin a les Jornades per aclarir tots els dubtes que es presentin. “Com tots sabem Inca no disposa ni de platja ni de planta hotelera, però el lloguer vacacional és una oportunitat per atreure un tipus de visitant que pot ser beneficiós per al teixit empresarial de la nostra ciutat”, ha afirmat Tortella.

Durant el matí del dissabte 14 de maig a les jornades es parlarà de turisme sostenible. S’aprofundirà en la feina que es pot fer des del sector per tenir un baix impacte sobre el medi ambient i la cultura local, al mateix temps que es contribueix a generar ingressos i ocupació per a la població local. Actualment hi ha diferents iniciatives en marxa en aquest sentit, i a la sessió es podran conèixer les que s’impulsen des del Consell de Mallorca i des de l’Ajuntament d’Inca. El tancament de les Jornades serà una taula rodona  amb la participació de diferents ponents especialitzats enel turisme a la ciutat d’Inca i la seva sostenibilitat. “Amb tot creim que es tracta d’una oportunitat important per parlar de turisme amb majúscules a Inca i que tot plegat serveixi per obrir un debat de futur de la nostra ciutat en tots els aspectes”, ha declarat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image