La XV ediciĆ³ dā€™Incart, impulsada per lā€™Ajuntament dā€™Inca, ha finalitzat avui matĆ­ amb una intervenciĆ³ en viu de lā€™artista Abraham Calero. Dā€™aquesta manera, sā€™ha posat fi a un mes dā€™exposicions i mĆ©s de quinze activitats complementĆ ries que han tengut lloc a la capital del Raiguer en el marc dā€™aquest festival interdisciplinari.

ā€œEstam molt contentes perquĆØ hem renovat el festival aconseguint una major participaciĆ³ i protagonisme per part dels i les artistes i entitats participants, consolidant un festival dā€™alta qualitat i un major caire social, tant per les obres exposades com per les activitats complementĆ ries desenvolupadesā€, assenyala la regidora de Cultura Alice Weber.

AixĆ­ doncs, amb aquesta quinzena ediciĆ³ lā€™Ajuntament dā€™Inca ha consolidat el festival, que enguany ha recollit i ampliat el treball de les edicions anteriors, comptant amb els espais expositius municipals i els dā€™entitats colĀ·laboradores com Sa Galeria Can Marc, Can Blancos Espai Cultural, IES Berenguer dā€™Anoia i lā€™Espai On Som. Tot plegat ha permĆØs crear, per primer any, un calendari ple dā€™activitats complementĆ ries a les exposicions que han tengut gran acollida i participaciĆ³.

El jardĆ­ de la memĆ²ria Ć©s el tĆ­tol de lā€™obra que Calero ha duit a terme en viu aquest divendres a la plaƧa del Claustre de Sant Domingo. Lā€™obra site specific ha estat dissenyada expressament per lā€™espai on estarĆ  ubicada, i lā€™artista ha comptat per a la seva creaciĆ³ amb el suport i la participaciĆ³ de la FederaciĆ³ de Persones Sordes de les Illes Balears. Es tracta dā€™una intervenciĆ³ de carĆ cter mural que presenta una metĆ fora sobre la nostra relaciĆ³ amb la memĆ²ria, tant la personal com la histĆ²rica, i que es troba estretament vinculada i integrada en el seu entorn.

La intervenciĆ³ de Calero, que romandrĆ  a mode de mural urbĆ , no serĆ  sols la cloenda per al programa dā€™activitats dā€™Incart 2021, sinĆ³ que tambĆ© enllaƧa amb el festival dā€™art urbĆ  Inca Street Art, que tendrĆ  lloc els dies 4, 5 i 6 de juny. Dā€™altra banda, durant els mesos de juny i juliol els festivals culturals a Inca seguiran en marxa amb la sisena ediciĆ³ del festival de mĆŗsica clĆ ssica InclĆ ssic i una nova ediciĆ³ del reconegut festival de jazz dā€™estiu Incajazz.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image