La XV edició d’Incart, impulsada per l’Ajuntament d’Inca, ha finalitzat avui matí amb una intervenció en viu de l’artista Abraham Calero. D’aquesta manera, s’ha posat fi a un mes d’exposicions i més de quinze activitats complementàries que han tengut lloc a la capital del Raiguer en el marc d’aquest festival interdisciplinari.

Estam molt contentes perquè hem renovat el festival aconseguint una major participació i protagonisme per part dels i les artistes i entitats participants, consolidant un festival d’alta qualitat i un major caire social, tant per les obres exposades com per les activitats complementàries desenvolupades”, assenyala la regidora de Cultura Alice Weber.

Així doncs, amb aquesta quinzena edició l’Ajuntament d’Inca ha consolidat el festival, que enguany ha recollit i ampliat el treball de les edicions anteriors, comptant amb els espais expositius municipals i els d’entitats col·laboradores com Sa Galeria Can Marc, Can Blancos Espai Cultural, IES Berenguer d’Anoia i l’Espai On Som. Tot plegat ha permès crear, per primer any, un calendari ple d’activitats complementàries a les exposicions que han tengut gran acollida i participació.

El jardí de la memòria és el títol de l’obra que Calero ha duit a terme en viu aquest divendres a la plaça del Claustre de Sant Domingo. L’obra site specific ha estat dissenyada expressament per l’espai on estarà ubicada, i l’artista ha comptat per a la seva creació amb el suport i la participació de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears. Es tracta d’una intervenció de caràcter mural que presenta una metàfora sobre la nostra relació amb la memòria, tant la personal com la històrica, i que es troba estretament vinculada i integrada en el seu entorn.

La intervenció de Calero, que romandrà a mode de mural urbà, no serà sols la cloenda per al programa d’activitats d’Incart 2021, sinó que també enllaça amb el festival d’art urbà Inca Street Art, que tendrà lloc els dies 4, 5 i 6 de juny. D’altra banda, durant els mesos de juny i juliol els festivals culturals a Inca seguiran en marxa amb la sisena edició del festival de música clàssica Inclàssic i una nova edició del reconegut festival de jazz d’estiu Incajazz.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image