L’Ajuntament d’Inca continua treballant intensament amb els comerciants i restauradors del municipi per realitzar una completa radiografia del sector i definir conjuntament accions que permetin potenciar el comerç local i millorar la seva competitivitat. Així doncs, en el marc de la campanya “Inca, un centre comercial a cel obert” s’han realitzat enquestes als comerciants dels principals carrers de la ciutat per conèixer de primera mà la seva problemàtica i les actuacions que consideren prioritàries.
“Entre tots i totes hem de sumar esforços per promocionar el comerç local i aconseguir atreure més visitants. Per tant, el nostre objectiu és comptar amb el suport i la implicació dels principals comerços de la ciutat per desenvolupar conjuntament actuacions que identifiquin i promocionin el centre d’Inca i els seus establiments com a centre comercial a cel obert”, assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.
D’aquesta manera, s’ha detectat que les principals recomanacions dels comerciants per millorar el centre de la ciutat giren entorn del manteniment, la jardineria, la neteja i la mobilitat; línies estratègiques clau en les quals ja treballa l’Ajuntament d’Inca durant tot l’any.
En aquest sentit, cal destacar que la passada setmana varen finalitzar les obres d’embelliment del carrer de Jaume Armengol. Concretament, entre altres actuacions, s’hi ha incrementat l’arbrat existent i s’hi han instal·lat noves jardineres. D’altra banda, s’hi han realitzat tasques d’asfaltatge i s’ha reparat el paviment de la zona perimetral de les garangoles, el qual estava molt deteriorat.
Així mateix, enguany l’Ajuntament d’Inca ha realitzat altres tasques de manteniment  també a la zona del centre de la ciutat. Entre altres actuacions, s’han duit a terme treballs de jardineria i s’han plantat nous arbres als principals carrers i espais públics del centre. A més a més, s’ha incrementat la il·luminació de determinats punts i s’han renovat moltes lluminàries. Finalment, s’ha instal·lat i renovat el mobiliari urbà amb la col·locació de nous bancs i papereres.

Formació permanent per a comerciants i restauradors

De forma paral·lela, l’Ajuntament d’Inca organitza, al llarg de tot l’any, tallers, cursos i jornades formatives especialitzades, adreçades al sector comercial i als restauradors. La finalitat d’aquestes actuacions és millorar les competències del teixit comercial d’Inca i desenvolupar accions que suposin el foment de la seva presència a Internet i les xarxes socials, així com el foment del comerç electrònic.
Així doncs, durant 2020 està previst que es realitzin més de 35 accions formatives, dirigides especialment a comerciants i a l’àmbit de la restauració. Moltes d’aquestes actuacions ja s’han duit a terme durant tots aquests mesos de l’any, de manera presencial i en línia. La programació completa de cursos i xerrades es pot consultar a la web www.incabusines.org. Igualment, en aquesta pàgina web s’ha habilitat una enquesta per conèixer l’opinió dels clients dels comerços locals i de proximitat.
“La formació als comerciants, l’embelliment de l’entorn i la promoció del nostre projecte són la base perquè l’entorn comercial del centre de la ciutat sigui competitiu i fomenti noves inversions d’empresaris”, explica el regidor de Comerç i Promoció de la Ciutat, Miguel Ángel Cortés.
La campanya “Inca, un centre comercial a cel obert” neix en col·laboració amb la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern de les Illes Balears, amb la finalitat d’impulsar el comerç del centre de la capital del Raiguer i promoure Inca com a centre comercial a cel obert. L’objectiu d’aquesta iniciativa és, per tant, desenvolupar actuacions per potenciar el comerç local i de proximitat, així com iniciatives que millorin la competitivitat dels comerciants i restauradors.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image