El batle Torres aposta per l’educació dels joves com la via per fer respectar les ordenances en tinença d’animals

Un animal de companyia no és una jugueta ni molt manco i representa una responsabilitat important per als seus propietaris. Aquesta és la idea amb la qual els membres de la Fundació Natura Parc i l’Ajuntament d’Inca han muntat una campanya de conscienciació entre la població escolar de la ciutat.

Els membres de Natura Park realitzen xerrades a les escoles d’Inca en una activitat en la qual hi han participat ja més de 600 nins de cinc centres diferents. Aquestes xerrades arriben ara en un moment molt oportú donat que sol ser habitual que molts nins demanin com a regal una mascota i han de saber que no es tracta d’una jugueta.

El batle, Rafel Torres i la regidora de Medi Ambient, Rosa Tarragó han visitat avui el col·legi Santo Tomàs de Aquino on finalitza la primera part de la campanya per al present curs abans de les vacances nadalenques.

El batle, Rafel Torres, ha agraït la tasca dels membres de Natura Park destacant que només amb l’educació dels més joves podrem aconseguir un major respecte als drets dels animals i també a les ordenances municipals en matèria de convivència.

Torres ha recalcat que des de l’ajuntament estam al damunt del compliment de les ordenances i vigilam especialment la tinença de cans de races perilloses, els feim identificar i també damunt el comportament a la via pública.

Segons ha explicat el batle, “a causa d’una minoria de ciutadans existeix un problema de neteja i salubritat en alguns punts amb els excrements de cans i ho estam solucionant. Hem imposat 12 multes per no recollir els excrements de cans…son de 300 euros i si es paga tot d’una reduïda a 150 euros”.

El problema en aquests casos és que per multar has de trobar al responsable del ca.

També s’han posat sancions per tenir un ca de raça potencialment perillosa sense llicència. La multa es molt elevada de 2.300 euros i se sol retirar si el propietari treu tots els permisos corresponents.

Des de l’Ajuntament es considera que les multes no són la solució sinó l’educació i conscienciació en el respecte de les normes de convivència i en la necessitat de cuidar tots junts de la ciutat.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image