L’Ajuntament d’Inca i l’associació Únic ultimen ja els detalls d’un nou Orgullosament Inca, que enguany arriba a la setena edició. Entre molts altres artistes, enguany novament comptarem amb la participació de Sofía Cristo, a qui per primera vegada acompanyarà a Inca la seva mare, Bárbara Rey. Ambdues ja han confirmat la seva assistència.

«Mentre estigui en les nostres mans, des de les administracions públiques farem tots els esforços possibles per contribuir a avançar cap a la igualtat real i total entre totes i tots, de la mà de les diferents associacions i col·lectius», declara el regidor de Festes Antoni Peña.

Aquest festival va néixer amb la finalitat de contribuir a donar visibilitat a la lluita i les reivindicacions del col·lectiu LGTBI, i per generar un espai de convivència obert a tots i totes. El dia gran tornarà a ser el 14 de juliol, com a prèvia i donant pas a l’inici de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén.

No obstant això, durant els darrers anys l’Orgullosament Inca ha evolucionat, ha anat creixent edició rere edició i s’ha convertit en molt més que una festa reivindicativa, amb una completa programació d’activitats, que començaran dia 10 de juliol. Novament, hi haurà cinema i exposicions, entre altres actes. A més a més, tornarem a gaudir de la participació de Topacio Fresh i Pep Noguera, que des del primer any han apadrinat el festival.

“Des d’Únic volem convidar a totes les famílies i persones, siguin del col·lectiu o no. L’Orgullosament és un acte de reivindicació i lluita, que té com a finalitat visibilitzar els drets LGTBI. A més, una de les principals intencions és donar veu als i les artistes locals d’Inca, i a totes les entitats i associacions que participen durant els actes programats entre els dies 10 i 14 de juliol.”

Així, enguany, com a novetat, hi haurà una activitat inicial l’1 de juliol: una fira al Claustre de Sant Domingo. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar visibilitzar a les entitats col·laboradores i constituir-se com a punt d’informació per al públic i les associacions. Per fer la fireta més dinàmica, hi haurà servei de barra, food trucks, DJs i molt més. D’altra banda, està confirmada la participació DraBingo Tour 2023, que actuarà en el Claustre de Sant Domingo el dia 13 de juliol.

«L’Orgullosament Inca s’ha convertit en la major i més important festivitat reivindicativa dels LGTBI de la zona del Raiguer i nord de Mallorca, des del primer dia oberta a tothom i a qualsevol col·lectiu de qualsevol municipi de Mallorca, i s’ha convertit en indiscutible exemple de convivència», ha remarcat Peña.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image