Inca recupera, a partir del pròxim 28 de maig, el seu mercat setmanal que se celebra tots els dijous, amb un 30% d’ocupació. Així doncs, aquesta setmana es muntaran un total de 93 paradetes pels principals carrers del centre de la ciutat. El mercat s’estendrà des de la plaça d’Orient fins a la plaça d’Antoni Fluxà, passant per la plaça de l’Orgue i els carrers Major, Comerç i Bisbe Llompart. D’aquesta manera, d’un total de 1.608 metres lineals que es muntaven habitualment, durant la segona fase de la desescalada s’ocuparan només uns 530 metres.

“Des de l’Ajuntament prendrem totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels mercaders i vianants, seguint sempre les recomanacions del Govern Central”, explica la regidora de Mercats, María José Fernández. En aquest sentit cal destacar, que el consistori ha desenvolupat un protocol d’actuació per definir les mesures que s’han de dur a terme per controlar l’afluència al mercat i garantir la seguretat i higiene.

En primer lloc, s’habilitarà al llarg de tot el mercat un circuit únic de circulació amb la finalitat de generar fluxos de moviment d’una única direcció, el qual estarà degudament senyalitzat. Així mateix, es col·locarà senyalística perquè es mantingui la distància de seguretat entre la parada del mercat i els vianants; i, alhora, entre uns clients i altres, els quals han de mantenir una distància de seguretat de 2 metres.

Pel que fa als comerciants, a primera hora del matí se’ls realitzarà una verificació de temperatura corporal per part de personal específic a la fi d’assegurar que no es presenten símptomes compatibles amb la malaltia de la COVID-19. A més a més, els comerciants han de posar també a la disposició dels consumidors gels hidroalcohòlics o desinfectants en una ubicació que permeti la manipulació dels mateixos per part dels ciutadans.

Per últim, recordar que és obligatori l’ús de la mascareta tant per part dels comerciants com dels clients, i que està totalment prohibit tocar el gènere de les paradetes.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image