Avui s’ha celebrat una reunió amb Policia Local i Guàrdia Civil per coordinar tots els aspectes de seguretat de les festes patronals d’Inca

El batle d’Inca Virgilio Moreno i el regidor de Festes Antoni Peña s’han reunit avui al matí amb Policia Local i Guàrdia Civil per garantir la màxima seguretat durant la celebració de les festes de Sant Abdon i Sant Senén 2020 i definir tots els actes que es poden dur a terme d’acord amb la nova normalitat. “Estam vivint una situació molt complicada i sense precedents. Per aquest motiu, enguany les festes patronals no es podran desenvolupar així com ens hauria agradat a tots i totes. El nostre objectiu principal és garantir la màxima seguretat i evitar totes aquelles activitats que poden provocar aglomeracions, d’acord amb les normes sanitàries vigents”, assenyala el batle Moreno.

Així doncs, el consistori inquer ha decidit ajornar fins al pròxim any la celebració de la cinquena edició de l’Orgullosament Inca, el qual s’havia de celebrar el 17 de juliol a la plaça d’Espanya. Any rere any, aquest festival LGTBI ha anat guanyant importància i s’ha convertit en un referent de les festes d’Inca. L’esdeveniment va congregar a més de 4.000 persones procedents de tota l’illa en la seva quarta edició, la qual va batre rècord de participants.

“El 5è aniversari de l’Orgullosament d’Inca és una data molt especial que mereix celebrar-se amb les màximes garanties i unes òptimes condicions. Al llarg dels darrers anys hem treballat de valent per aconseguir posicionar aquest festival i que es convertís en un referent a Mallorca. Ara toca fer feina ja de cara a l’any que ve”, explica Antoni Peña.

De forma paral·lela, enguany tampoc es podrà dur a terme el Senén’Sierro, la gran verbena de Quintos, la Festa de l’Aigua ni l’Inca Yeyé. L’Ajuntament ha decidit suspendre aquests actes, els quals s’havien convertit ja en esdeveniments emblemàtics dins el programa de les festes i formaven part de l’ADN de la societat inquera, amb la finalitat d’evitar aglomeracions i garantir el compliment de les normes de seguretat.

Després de la reunió de seguretat celebrada avui, l’Ajuntament treballa ara per adaptar la programació a la nova situació i intentar oferir tot un seguit d’activitats a diferents punts emblemàtics de la ciutat. Això sí, sempre tenint molt present les normes sanitàries i de seguretat.

 

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image