El batle, Rafel Torres, proposarà al Ple municipal que se celebrarà a final de setembre l’adopció dels dos dies festius d’àmbit local que escull cada any l’Ajuntament. Aquests seran el 30 de juliol, festivitat dels patrons Sant Abdon i Sant Senén, i el 26 de desembre, segona festa de Nadal.

Durant les darreres setmanes el batle havia demanat a diferents col·lectius empresarials i sindicals el seu parer i havia plantejat la possibilitat d’agafar enguany, a més del 30 de juliol, el 22 de juliol, festivitat de Santa Magdalena, que té una tradició històrica a la ciutat.

Altres possibilitats eren Sant Antoni o la segona festa de Nadal, que cauran en dissabte. S’ha de tenir en compte que altres anys el Govern balear ja havia elegit la segona festa de Nadal com a festiu, amb la qual cosa el consistori no s’hi havia pronunciat. Aquesta vegada no ha estat així.

De fet, s’entenia que el municipi, que té una vessant comercial molt important, hauria preferit que fos feiner el dissabte 26 per afavorir l’activitat dels petits botiguers. Després de les respostes rebudes per part dels diferents col·lectius es proposarà el 26 de desembre, atenent que ha pesat més el fet de la tradició familiar en aquest cas.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image