L’Ajuntament manté el suport a les iniciatives per a discapacitats psíquics aportant 15.000 euros anuals

El batle, Rafel Torres, ha volgut donar un any més, suport al servei d’oci estival que realitza el Patronat Joan XXIII a les instal·lacions que te a la finca de Son Agulló.

Amb aquest motiu Torres, acompanyat per la regidora de Serveis Socials, Margalida Horrach han realitzat una visita en aquest espai i s’han interessat per la tasca que s’hi du a terme.

Torres ha garantit a Joan XXIII la continuïtat del suport municipal a aquesta i altres iniciatives que realitzar el Patronat donat que “la tasca que realitza és fonamental per donar atenció als usuaris i també a les famílies que compten amb una persona en situació de discapacitat psíquica”.

En aquests moments l’Ajuntament fa una aportació de 3.000 euros anuals per a aquesta iniciativa als quals s’ha de sumar altres 12.000 euros per al centre escolar de Joan XXIII.

El Patronat de l´Agrupació Pro-Minusvàlids Psíquics de la Comarca d´Inca, compta amb un Centre d´Educació Especial, tres residències, una miniresidència infantil,, el Taller Ocupacional “Son Agulló”, ubicat a Binissalem i, el Servei d´Oci, ubicat a Inca, a la residència de “Sa Creu”.

Aquest any ha seguit oferint el servei d’oci, comptant amb la participació d´una trentena d’usuaris que acudeixen als diferents serveis abans esmentats.

Els objectius del servei se centren en oferir a les persones amb discapacitat activitats d´oci normalitzades. D’altra banda es preten donar a les famílies la possibilitat de gaudir també d’un temps d’oci, sabent que el seu familiar té un espai per a ell.

El servei d´oci es creà a el 2005, oferint activitats diverses entre setmana i també els dissabtes. En període de vacances, Nadal i Pasqua, l´horari és com els dissabtes, realitzant el transport i menjador.

Les diverses activitats que es realitzen són sortides a la comunitat, elaboració i degustació de receptes, excursions, sortides a la platja i piscines municipals aprofitant els recursos de la comunitat i el bon temps.

Pel que fa a l´època estival, aquest ja és el setè any de l´escola d´estiu que comença una vegada que acaben les classes i, finalitza quan torna a començar l´època escolar.

L´horari que s´ofereix és de 08:00 a 20:00 hores, aprofitant al màxim el dia i, gaudint del bon temps que fa, realitzant activitats de manualitats, excursions, sortides a la platja, piscines municipals, entre d´altres.

Els usuaris formen part en l´elecció de les activitats i, sempre que sigui possible aquestes es realitzen, sinó són possible, es cerquen alternatives viables.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image