Amb l’objectiu d’augmentar la participació durant tots els actes, s’ha presentat la imatge per al Carnaval 2016 a Inca. Guillem Barceló ha guanyat el concurs de cartells, i la seva imatge serà la de sa Rueta, sa Rua i l’enterrament de la sardina. A l’acte al qual s’ha fet pública la decisió del jurat, s’ha aprofitat per anunciar totes les activitats que compondran aquestes celebracions. “Des de Participació Ciutadana hem introduït diversos canvis per millorar-ne l’organització i la mobilitat, però també perquè la gent intervengui més a la festa”, ha declarat Antoni Peña, regidor de Participació Ciutadana i Festes.

agenda-carnaval2016

Així, una de les principals novetats pel que fa a la participació popular és que es recupera el ball de màscares el dia de sa Rua, el pròxim 6 de febrer. “Recuperar aquest sarau farà que en finalitzar la desfilada de sa Rua, i després que gent sopi, surti a la carpa que s’instal·larà a la plaça d’Espanya per gaudir de la festa i, a més, s’aprofitarà per fer la cerimònia d’entrega dels premis a les millors carrosses, comparses i desfresses”, ha dit Peña. La bauxa comptarà amb actuacions en directe de Som Caparruts i diversos DJ. Des de l’organització també s’ha anunciat que el traçat de sa Rua es canviarà; el punt de trobada serà la Gran Via de Colom i l’arribada serà a la plaça del Bestiar. Aquesta decisió és pel fet que ambdues ubicacions tenen una amplitud suficient per albergar a tots els participants. La desfilada comptarà amb la participació de la Unió Musical Inquera, la batucada Bèsties Negres, la batucada Fieres de Foc i diverses xarangues.

Els més petits tendran el seu protagonisme al Carnaval 2016 el dijous 4 de febrer amb la celebració de sa Rueta. El recorregut serà des de la plaça de la Quartera fins a la plaça de Mallorca. L’empresa Quely regalarà un berenar a tots els nins participants. A més, quan acabi la desfilada es podrà gaudir d’una festa infantil a càrrec del grup Mel i Sucre.

Finalment el dimarts 9 de febrer es realitzarà l’enterrament de la sardina amb una desfilada des de la plaça d’Antoni Fluxà fins a la plaça del Bestiar. En aquest lloc hi haurà una torrada amb pa, sardines i vi de franc per a tothom, i a continuació una ballada popular a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca. Al final s’enterrarà la figura de la sardina i es donarà inici a la Quaresma.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image