S’ha presentat la tercera edició del programa SOIB Formació Dual Sectors Estratègics a Inca. Concretament es tracta del projecte “Treballa la fusta”, al qual tretze persones es formaran alhora que treballen durant un període d’un any. El batle Virgilio Moreno i la regidora de Formació i Educació Alice Weber han donat la benvinguda als alumnes-treballadors. Aquesta iniciativa suposa una inversió de 257.000 euros gràcies a la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del SEPE. “Per a l’Ajuntament és molt important fomentar polítiques actives d’ocupació creant sinergies entre les necessitats de les empreses i els poders públics, i a les anteriors edicions d’aquest programa els resultats han estat excel·lents”, ha explicat Weber.


A “Treballa la fusta” l’alumnat cursarà un certificats de professionalitat de fusteria. Tota la part pràctica la faran íntegrament a empreses. “L’especialització i la qualificació de persones és de vital importància avui en dia perquè el mercat laboral ho demana”, ha comentat Moreno.

Des del Centre de Formació d’Inca s’ha realitzat una important aposta per la formació dual en dues àrees concretes: fusteria i calçat. D’aquesta manera, han participat, en els diferents projectes, un total de 65 persones, fet que han suposat una inversió de quasi 1,2 milions d’euros. Cal subratllar que el seguiment posterior al curs ha revelat que la incorporació al mercat laboral ha estat molt positiva.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image