El Casal de Cultura d’Inca ha acollit avui una nova Assemblea del Consell d’Infants del curs escolar 2023/24, en la qual participen representants dels diferents centres educatius de la capital del Raiguer. Durant la trobada, l’alumnat s’ha sumat a la commemoració del Dia de la Dona per reivindicar una educació inclusiva i igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Per això, els nins i les nines han treballat diferents propostes i entre tots i totes han seleccionat un lema per commemorar el 8M.

Tallers als centres educatius

De forma paral·lela, l’Ajuntament d’Inca està duent a terme també tallers dirigits a l’alumnat del 6è curs d’educació primària dels centres educatius d’Inca, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que es commemora l’11 de febrer.

Des de l’Àrea d’Educació s’han ofert tres tallers diferents:

• Dona i ciència: han pogut conèixer la història d’una dona, la seva vida i les seves aportacions a través d’un experiment científic.
• Dona i robòtica: de la mà d’aquest taller han conegut la vida d’una dona científica i els seus descobriments. Seguidament, els alumnes han construït una màquina que han programat  i han vinculat a l’aportació de la nostra científica.
• Dona circuit i debat: ha estat un taller sobre 5/6 científiques i, en grups, han seguit les pistes programant un robot per acabar descobrint la vida i aportacions d’una dona científica. Procedírem a respondre unes preguntes i reflexions per debatre la vida i les experiències de cada referent femení après aquest dia.

D’aquestes propostes, a càrrec de Robotix Balears, cada centre ha triat les més adients, les quals s’han desenvolupat durant aquestes setmanes. Hi han participat els centres CEIP Llevant, Pureza de María, Beata Francinaina Cirer i Beat Ramon Llull.

8M Escolar

A més a més, des de l’Àrea d’Igualtat divendres 8 de març es durà a terme el 8M Escolar amb activitats per a totes les edats, en el marc de la programació especial amb motiu del Dia de la Dona. Així doncs, es farà una diada en el Poliesportiu Municipal Mateu Cañellas amb jocs i tallers en què s’aniran treballant temàtiques relacionades amb la igualtat d’oportunitats. D’altra banda, per a l’alumnat d’ESO i batxillerat s’ha preparat una marxa i una xerrada-col·loqui sobre feines lliures d’estereotips.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image