El batle d’Inca, Rafel Torres, i el president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, varen signar l’acord de finançament per fer possible les obres de restauració del Teatre Principal d’Inca.

El Govern aportarà un total de 800.000 euros per a les obres, que es repartiran en quatre anys.

Aquestes obres s’emmarquen entre els objectius que persegueix la Fundació i que, entre d’altres, inclouen dotar Inca d’un centre promotor, organitzador, difusor i, alhora, patrocinador d’activitats que fomentin el desenvolupament de les arts escèniques en general, com també d’un centre d’aprenentatge, de formació contínua i d’assessorament de l’art escènic.

El president Bauzá ha qualificat “d’històric” aquest dia i ha recordat que “des que es va comprar, ja fa quinze anys, no havia estat possible arribar a aquest acord, el qual permetrà que Inca disposi d’un nou teatre en un termini de devers 18 mesos“.

De fet, el president ha recordat que l’edifici, que el mes de novembre compleix 100 anys de l’inici de la seva activitat, denotava “majestuositat i rivalitzava amb altres teatres de Palma a principi de segle”.

Així, fins al seu tancament l’any 2007, el Teatre va ser un espai emblemàtic i de referència per on passaren els grans noms de la cançó i del teatre. En paraules del president Bauzá, “aquest edifici té un valor patrimonial i sentimental incalculable per als inquers”.

Per aquest motiu, el president ha dit que “valia la pena fer un esforç conjunt per dotar el municipi d’un equipament cultural únic, que potenciarà i desenvoluparà les arts escèniques i, a la vegada, serà un exemple de dinamització sociocultural i de participació ciutadana”.

El Patronat de la Fundació, integrada per l’Ajuntament d’Inca, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, va presentar el passat mes de juny el projecte de reforma i rehabilitació del Teatre per un import total de 4,8 milions d’euros, que, segons el que va acordar posteriorment el Patronat en la seva sessió del passat mes de novembre, es finançaran en un 50 % pels fons europeus FEDER i l’altre 50 % entre els membres de la Fundació, els quals aportaran el 33,33 % cadascun.

En aquest sentit, el Govern de les Illes Balears ja va aprovar per Consell de Govern el passat dia 7 de febrer autoritzar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats perquè disposàs d’una partida plurianual, que haurà de transferir a la Fundació, per atendre la part que li correspon per dur a terme les obres de rehabilitació, per un import total de 806.127,25 euros.

Abans de signar el conveni de col·laboració, el president del Govern de les Illes Balears ha visitat diverses dependències del Teatre, acompanyat del batle d’Inca Rafel Torres, la consellera d’Educació, Cultura i Universitats Joana Maria Camps i representants municipals.

El president ha rebut per part del departament tècnic del projecte de restauració les explicacions pertinents sobre les obres, que tindran un període d’execució de 15 mesos. Es farà una rehabilitació integral del Teatre, tot i que es conservarà l’estructura original i les línies arquitectòniques de l’edifici.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image