La nova direcció del Museu del Calçat i de la Pell, Sandra A. Rebassa, Catalina Ginard i Esperança Rosselló, han participat a Gijón de les XVI Jornadas Internacionales de Patrimonio Industrial (INCUNA), on s’està treballant, enguany, sobre pensar i actuar sobre el patrimoni Industrial al territori. Inca ha presentat metodologia de museologia participativa i comunitària que hem fet servir als diferents projectes duts a terme: tallers, “Els sons de la memòria”, els tallers “Memòria Viva” i l’exposició “Paisatges Industrials”. Amb aquests casos es vol demostrar el creixement del teixit social entorn del museu. “Amb aquesta intervenció tenim un doble objectiu, per una banda situar a la ciutat i al museu com a referents dins l’àmbit de bens industrials històrics, i per l’altra banda recollir experiències i casos d’èxit que es puguin traslladar al nou model de gestió que s’està preparant”, ha declarat la regidora delegada del Museu del Calçat i de la Pell, Antònia Sabater.

incuna

La ponència de les responsables del centre inquer, ha destacat la trajectòria històrica de la ciutat envers la indústria; així com les particularitats de l’explosió del sector del calçat a Inca, que marcà una època. L’objectiu principal és la difusió d’unes característiques pròpies que han deixat empremta a Inca urbanísticament i socialment. “Aquesta acció és important perquè a Gijón acudiran experts d’Europa, Amèrica i Àfrica amb els quals es pot interactuar i promocionar el municipi i el Museu”, ha apuntat Sabater. Entorn de tot es pretén acostar el centre a la ciutadania per aconseguir un lloc viu i que interessi a tots.

Cal recordar que, les XVIII Jornades Internacionals de INCUNA, entitat declarada d’utilitat pública, tenen l’objectiu fonamental de sensibilitzar, estudiar i proposar intervencions de preservació, defensa i reivindicació del patrimoni industrial, cultural i natural en una línia de desenvolupament sostenible i harmònic, alhora que establir Xarxes de col·laboració, recerca, transmissió de coneixements i de treball per valorar el patrimoni i el paisatge industrial i cultural.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image