Avui comencen, en el Museu del Calçat i de la Indústria, les sessions formatives per a guies turístics, organitzades en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Guies Turístics de Balears. Aquestes jornades, la inscripció a les quals és gratuïta, s’impartiran del 20 al 24 de juliol i comptaran amb la participació d’un centenar de persones.

Així doncs, l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer el Museu del Calçat i de la Indústria entre els assistents i promoure les visites. “Des de la seva reinauguració, hem treballat de valent per rellançar el Museu i aconseguir arribar al públic. Ara, volem fer una passa més i estam treballant per aconseguir atreure més visitants i posicionar-nos com a punt de referència turístic de la Part Forana”, destaca la regidora del Museu, Antònia Maria Sabater.

De forma paral·lela, durant les sessions formatives els guies turístics tenen també l’oportunitat de conèixer el llegat històric de la capital del Raiguer i els principals atractius patrimonials, culturals i històrics d’Inca. Per tant, la jornada formativa ha començat avui a les 10 hores amb una visita al Museu del Calçat i de la Indústria. A les 11.30 hores, s’ha ofert una mostra gastronòmica, realitzada pel càtering de Can Amer.

Després, de 12 a 14 hores, s’ha duit a terme el curs formatiu sobre els principals punts d’interès turístic de la ciutat i per posar en valor el mercat del dijous, que uneix patrimoni amb gastronomia i comerç. Aquest itinerari serà el mateix per a totes les sessions, que  es repetiran al llarg de la setmana.

El Museu del Calçat i de la Indústria, reinaugurat l’any 2018, està ubicat a un pavelló del Quarter General Luque. Conta la història de la sabata i de les seves indústries auxiliars a Mallorca, des del segle XIII fins a l’actualitat; i exposa eines preindustrials, maquinària industrial, fotografies, dissenys, una col·lecció de sabates d’antics i actuals fabricants de calçat, revistes de moda, publicitat, obres d’art i curiositats relacionades amb el món de la sabata. A més a més, el Museu alberga exposicions temporals, les quals es van renovant cada pocs mesos.

Actualment, els visitants poden gaudir de “Comunitat”, realitzada per Reskate Studio específicament per al Museu del Calçat i de la Indústria. Aquesta instal·lació està creada a partir de la construcció d’una cambra obscura que permet recrear la foscor i lluminositat necessària per mostrar, amb pintura fotoluminescent, dues versions d’una mateixa imatge que simbolitzen les dues cares d’una mateixa realitat. El mural està concebut com una mena d’homenatge a la individualitat de cada un dels treballadors i treballadores, que amb el seu esforç i il·lusió van contribuir al desenvolupament d’una indústria que avui en dia lluita per sobreviure en un món globalitzat, on el canvi en el tipus de consum dificulta el manteniment dels models de producció de calçat tradicional.

 

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image