Durant el 2015, segons les dades de la Guàrdia Civil, s’ha aconseguit una disminució del 4% en els delictes per infraccions. Aquesta xifra ha estat una de les que s’ha posat damunt la taula durant la celebració de la Junta de Seguretat Local d’Inca. Un acte que ha estat presidit pel Batle, Virgilio Moreno i per la delegada del Govern a les Illes, Teresa Palmer, i que ha comptat amb la presència del cap de la Guàrdia Civil a Balears, el coronel Jaume Barceló, el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), Vicenç Martorell, la regidora de la Policia Local, Antonia Triguero, el cap de la Policia Local, Pep Cañete, els comandaments de companyia de la Guàrdia Civil a Inca i representants de tots els grups polítics del Consistori.

JLS_16_02

“Per la nostra part destacar la col·laboració continuada entre la Guàrdia Civil i la Policia Local que permet una feina de seguretat de qualitat; i subratllar la posada en marxa de manera formal d’una comissió tècnica de treball conjunt” ha destacat Moreno. Així mateix, la delegada de govern, ha subratllat la predisposició de tots els implicats a col·laborar per aconseguir un augment no sols de les dades de seguretat real si no de la seguretat subjectiva que és la percepció dels ciutadans. Al respecte, s’ha parlat de les intervencions de la Guàrdia Civil al primer trimestre del 2016 que han ajudat a minvar la sensació de seguretat que s’havia detectat per denúncies, als mitjans de comunicació o a les xarxes socials. Així mateix, el coronel Barceló, davant la quantitat de denúncies penals recollides per Policia Local, ha manifestat l’interès a centralitzar-les totes en les seves dependències per tal de millorar la celeritat de les investigacions quan procedeixi.

Durant la reunió s’ha decidit que es variarà la periodicitat de la Junta de Seguretat Local. Així, entre els mesos d’abril i maig es posaran damunt la taula les xifres de l’any anterior per fer una anàlisi acurada. I, després, passat l’estiu es produirà una altra trobada per planificar el que es considera la “temporada alta” d’Inca, és a dir, Fires i Dijous Bo. “Veiem com a molt positiu aquest augment, ja que als darrers anys la Junta quasi no es reunia, i ara, amb aquesta nova mesura hi haurà un control més exhaustiu i es podrà millorar el servei al ciutadà”, ha dit Triguero. Per part de la Policia Local s’ha destacat que durant el 2015 hi va haver un augment significatiu del 40% en el nombre de denúncies per ordenances municipals. Així es passà de 61 denúncies l’any 2013, a 74 denúncies el 2014 i 107 al 2015. “Les dades demostren una major tasca de control i prevenció de la Policia”, ha comentat Triguero.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image