L’Ajuntament d’Inca amplia les instal·lacions del Casal de Joves sa Fàbrica per donar més serveis i oferir més activitats als joves de la ciutat. En aquest sentit, el consistori inquer ha llogat les instal·lacions confrontants a l’actual casal, una parcel·la de 1.200 m² i un edifici de prop de 600 m², que també formaven part de l’antiga fàbrica de gel. “Des de l’Ajuntament d’Inca volem reforçar les polítiques juvenils i augmentar el ventall d’activitats i d’espais que oferim a aquest col·lectiu, és per això que hem considerat oportú ampliar les instal·lacions del Casal de Joves sa Fàbrica, que és el centre neuràlgic de les polítiques de joventut i de les seves activitats”, ha explicat el batle d’Inca Virgilio Moreno. 

El nou edifici comptarà amb diferents espais destinats a les activitats i els projectes dels col·lectius juvenils de la ciutat. Així, el nou Casal de Joves disposarà a la planta baixa d’una recepció, una gran sala polivalent i diversos espais d’ús i cessió per a les entitats juvenils; a més a més, tendrà tres bucs d’assaig destinats als joves músics de la ciutat. A la resta de plantes de l’edifici també està previst que hi hagi una sala de creació artística, lloc per a pernoctacions, així com diversos espais per a projectes i activitats d’oci. “Els bucs d’assaig són una demanda que tenim dels joves músics del municipi, i per això l’hem inclòs al projecte del nou Casal de Joves. La resta dels espais s’aniran definint a mesura que els joves els vagin ocupant i fent seus a través de les activitats que hi desenvolupin. Hem començat a fer jornades de portes obertes perquè els joves defineixin entre tots com volen que sigui el nou espai juvenil. Tenim clar que ara arrancarem amb la proposta que surti de les visites, però que seran els joves del municipi els qui definiran a cada moment què s’ha de fer a cada lloc, a través de les seves propostes i demandes. Volem que sigui un espai viu, dinàmic i autogestionat”, ha comentat el regidor de Joventut Andreu Caballero.  

En relació amb els bucs d’assaig, l’Ajuntament d’Inca ja ha posat en marxa el procés d’adequació i insonorització de les tres sales d’assaig. Paral·lelament, l’Àrea de Joventut ha començat a redactar el Reglament d’usos dels tres espais musicals. “Volem que els bucs d’assaig donin resposta a la demanda dels joves músics del municipi. Per això treballam amb ells un reglament per fer una gestió de l’espai responsable i dinàmica, que tengui en compte tots els joves músics del municipi”, apunta el regidor Andreu Caballero.

Pel que fa a la gestió del nou edifici del Casal de Joves, l’Ajuntament d’Inca contempla l’ampliació de l’equip dinamitzador d’aquest. “Quan vàrem treure a licitació el nou concurs per a la gestió del Casal de Joves, ja vàrem contemplar l’ampliació de la seva plantilla. Apostam clarament per les polítiques de joventut, és per això que hem destinat recursos a l’ampliació dels espais destinat als col·lectius juvenils i a dotar de més plantilla el Casal de Joves”, ha manifestat el batle Virgilio Moreno.    

Finalment, tant el batle d’Inca com el regidor de Joventut han mostrat la seva satisfacció per la dinàmica del Casal de Joves i dels col·lectius juvenils. “La postpandèmia no està essent una etapa gens senzilla per als joves. Des de l’equip del Casal de Joves i els diferents col·lectius juvenils de la nostra ciutat estan realitzant una labor extraordinària. És de justícia reconèixer tot el treball que estan fent, perquè massa vegades es transmet una imatge poc compromesa de la joventut, i no és així en absolut”, ha declarat Andreu Caballero.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image