Durat l’estat d’alarma, el policia tutor d’Inca ha col·laborat estretament amb els centres educatius del municipi per ajudar que els nins i nines d’Inca poguessin seguir amb la seva educació, tot i estar confinats a casa. Així doncs, l’agent ha realitzat un total de 576 actuacions en l’àmbit de l’educació els mesos de març, abril, maig i juny.

“Amb el tancament dels centres escolars, la tecnologia va adquirir un paper molt important per poder seguir amb el correcte funcionament del curs escolar. No obstant això, molts d’alumnes no podien realitzar les tasques de manera telemàtica per diversos motius, com ara no disposar d’un ordinador o connexió a Internet. Per aquesta raó, es va requerir la nostra col·laboració per tal d’aconseguir arribar a aquests alumnes i ajudar-los a continuar amb les classes”, explica Manel Crespí, policia tutor d’Inca.

En el cas d’Inca, el policia tutor va oferir-se per recollir les tasques personalment als centres educatius i fer-les arribar als alumnes. També es va oferir l’opció als professors que el material fos remès per correu electrònic per posteriorment imprimir-lo a dependències policials i distribuir-lo a l’alumnat.

De forma paral·lela, el policia tutor també s’ha encarregat de repartir ordinadors per a les famílies que no disposaven d’equipament informàtic, cedits pels centres escolars i la Conselleria d’Educació, la qual també ha cedit targetes SIM per facilitar la connexió a Internet. A més a més, durant l’estat d’alarma el policia tutor d’Inca també ha realitzat altres actuacions com visites per revisar les condicions familiars o la localització d’alumnes desconnectats, entre altres.

En aquest sentit, cal destacar que la majoria d’intervencions s’han realitzat per a centres educatius d’Inca, encara que també s’ha col·laborat amb altres de la comarca des Raiguer. En aquests casos, es tractava d’alumnes que viuen a Inca, però que estan matriculats a instituts d’altres municipis.

“Durant l’estat d’alarma, el policia tutor han estat en contacte permanent amb els centres educatius de la nostra ciutat per ajudar-los en tot el que fes falta perquè els nins i nines de la nostra ciutat poguessin continuar amb el curs escolar. Això posa en valor la figura del policia tutor, que s’han convertit en una peça clau per garantir el bon funcionament del sistema educatiu”, assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image