La Federació Balear de Muntanyisme i Escalada (FBM), la Secció de Muntanya del Club Pollença (SMCP) i el Grup Excursionista de Mallorca (GEM), en col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca, organitzen el pròxim 18 de juny una diada en el puig de Santa Magdalena. La finalitat d’aquesta trobada és celebrar Sant Bernat de Menthon, patró dels muntanyencs.

Així doncs, els participants es concentraran a les 4.00 hores davant l’Escorxador d’Inca per tal de començar la caminada nocturna cap al puig de Santa Magdalena a les 4.30 hores i veure sortir el sol al cim. Es calcula que els muntanyencs arribaran a la Creu de la Minyó a les 6.00 hores.

Després, a les 7.00 hores, se celebrarà una missa solemne en honor de sant Bernat de Menthon oficiada per Mn. Pere Orpí, a l’ermita de Santa Magdalena. La jornada finalitzarà amb una berenada a l’esplanada.

El termini per apuntar-se i participar en la diada finalitza el dijous 15 de juny, a les 23:59 hores. Els interessats poden inscriure’s aquí: https://fbmweb.com/index.php/producto/sant-bernat-de-menthon-2023/

L’acte de presentació de la festa de Sant Bernat de Menthon 2023 ha comptat amb l’assistència de Xisco Fanals Reynés, president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada; Tomeu Porcel Pons, president del Grup Excursionista de Mallorca; Nino Moreno i Aina Fornés, vicepresident i vocal de la Junta Directiva de la Secció de Muntanya del Club Pollença; Joan Carles Palos i Nadal, en representació de Benigne Palos i Vadell (1912-2005), fundador de la festa de Mallorca l’any 1952; així com del batle d’Inca Virgilio Moreno i el regidor de Participació Andreu Caballero.

L’any 1952 Benigne Palos i Vadell va descobrir per una nota publicada al diari La Vanguardia que els muntanyencs tenien un patró celestial, sant Bernat de Menthon, l’efemèride del qual es commemora cada 15 de juny. Aleshores se li va ocórrer organitzar una missa per celebrar-ho cada any. De llavors ençà, tots els muntanyencs es troben anualment per aquesta data a un cim diferent de la serra de Tramuntana i a altres alçàries de Mallorca.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image