L’entrada solidària d’Incajazz ha permès posar en marxa una activitat de musicoteràpia al CEE Joan XXIII d’Inca. Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins els canvis que s’han introduït al festival de jazz i amb els quals es pretén introduir una vessant social. L’activitat al centre va començar el passat 7 de novembre, i ara s’ha presentat amb la presència del batle Virgilio Moreno, el tinent batle de Cultura Antoni Rodríguez, els representants de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell (EMMDAT), els membres de l’APIMA Joan XXIII, representants de les empreses patrocinadores (“la Caixa”, Caixa Colonya, Fundació Cultural es Convent i S’Art Cafè) i els encarregats de l’Associació Balear de Musicoterapeutes. “Estam molt satisfets de poder realitzar aquesta activitat perquè el festival entra en una nova etapa en la qual se cerca evolucionar per donar-li una nova dimensió”, ha explicat Rodríguez.

pres_musicoterapia_16

Durant l’Incajazz, es varen recaptar uns 3.500 euros. Aquesta col·laboració dels espectadors permet dur a terme dues sessions de musicoteràpia a la setmana durant 6 mesos. Per part de l’EMMDAT s’ha realitzat una dotació d’instruments per tal de millorar l’activitat. «La implicació per part del consistori és absoluta perquè consideram que l’activitat municipal ha de poder treballar de manera transversal», ha comentat Moreno.

Els professionals del curs, al CEE Joan XXIII, treballen amb el so, el ritme, la melodia i l’harmonia amb una finalitat terapèutica i preventiva. El procés està destinat a facilitar i promoure comunicació, aprenentatge, mobilització, expressió i organització, a fi d’assistir les necessitats físiques, psíquiques, socials i cognitives. «Els tècnics ens anam adaptant el treball a les necessitats concretes del grup i pensam que a mitjà termini es veuran els beneficis de tota aquesta teràpia», ha explicat Laura Cañellas, responsable de l’Associació Balear de Musicoterapeutes.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image