La Policia Local té en marxa una campanya especial per detectar i fer complir les ordenances sobre neteja i residus. “L’objectiu principal és conscienciar a la gent que hi ha una normativa molt publicitada i que és necessari que es compleixi per tenir una ciutat neta”, ha declarat la regidora de Policia, Antonia Triguero. Durant un període, agents de paisà, se situaran a carrers conflictius i a les entrades del nucli urbà per tal de sancionar els incompliments. Segons la regulació local les multes poden pujar fins als 300 euros si són lleus, fins als 3.000 euros si són greus o 10.000 euros en el cas de les molt greus. En el cas d’haver d’aplicar la Llei de Residus per enderrocs o materials altament contaminants la quantia puja substancialment. Paral·lelament, a l’àrea de Serveis s’està treballant en una campanya de conscienciació ciutadana per tal de, novament, explicar l’ordenança.

Dins els primers 12 dies d’actuació els agents han posat més de 22 denúncies, totes elles per dipositar els fems fora de l’horari estipulat. “Hi ha dos tipus d’infraccions comunes, per una part dipositar fems a primera hora del matí i un altre focus important són les entrades des d’altres municipis on es creen abocadors”, ha contat Triguero. L’actual normativa estableix que per rebuig es pot deixar als contenidors de les 18 a les 22 hores, el vidre de les 8 a les 22 hores, el rebuig orgànic de les 18 a les 22 hores i el paper, el cartó i els envasos lleugers tot el dia. A més hi ha un tipus de contenidor per a cada tipus de fracció. Per altres deixalles l’Ajuntament disposa d¡un Punt Verd al polígon de can Matzarí que obri cada dia de les 9 a les 21 hores ininterrompudament, llevat dels diumenges que es tanca entre les 14 i les 15 h. També hi ha dos números de telèfon el 971 523 007 per a la recollida de voluminosos i el 900 210 937 per a consultes.

“Creiem que l’Ajuntament posa a l’abast tota una varietat d’eines per tal que tothom tengui facilitats per complir amb la normativa, imprescindible perquè tenguem una ciutat millor”, ha dit la regidora de Serveis i Manteniment, Francisca Barceló. Des de l’Ajuntament, també es creu important la denúncia ciutadana per detectar, principalment, focus d’abocadors incontrolats. Per això es recomana posar-se en contacte telefònic amb la Policia o amb el Consistori.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image