El batle d’Inca Virgilio Moreno, acompanyat dels tinents batles Gori Ferrà i Àngel García, la regidora de Serveis Francisca Barceló i tècnics municipals han inspeccionat les instal·lacions de la piscina municipal de Crist Rei. Durant la visita han pogut comprovar de primera mà les fuites que es produeixen i afecten la zona de màquines inferior. “El continu degoteig està fent mal a l’estructura, i s’estan creant situacions perilloses perquè l’aigua s’escola vora del circuit elèctric”, ha explicat Ferrà. La part metàl·lica comença a mostrar zones de corrosió que poden comprometre la integritat de l’armadura.

La falta d’un manteniment adequat els darrers 10 anys fa que a l’actualitat l’estat de degradació sigui visible tant a l’exterior com a l’interior. Després de diverses consultes a especialistes, des del consistori s’ha dissenyat un projecte de millora per tal de minvar i assegurar tota la zona dels baixos de la piscina i de l’estructura general. La intenció és, segons els tècnics, actuar a les zones de fuites i dotar-les d’un aïllament adequat. Paral·lelament es procedirà a treballar en la consistència de la base i de l’armadura eliminant i prevenint la corrosió. “Totes les tasques es començaran en poc temps per tal que els usuaris puguin gaudir de les instal·lacions amb l’inici del curs escolar”, ha anunciat Gori Ferrà.

Des de l’Àrea d’Esports s’està treballant a conformar un pla de revisió contínua més profund per tal de prevenir el deteriorament. L’objectiu bàsic és poder continuar oferint un servei tan necessari i tan demandat pels inquers i les inqueres com és la piscina. Així mateix, Ferrà ha explicat que s’està estudiant la solució més adient per a les contínues rompudes de les peces que conformen la façana. “Les reparacions en aquesta zona són constants i poden crear situacions de perill per als usuaris”, ha comentat el tinent batle d’Esports. També està previst que es duguin a terme una sèrie de treballs a la piscina per aconseguir remodelació de la piscina per reduir la despesa energètica de l’edifici i fer-lo més sostenible des del punt econòmic i mediambiental.

Cal recordar que aquesta inversió està inclosa en una de les dues modificacions de crèdit aprovades al final de la passada legislatura resultant del superàvit dels comptes municipals. El projecte i d’altres d’especial interès i urgència es recuperaran en una nova modificació de crèdit per dur a terme aquest i altres projectes, que es consensuaran amb l’oposició i es donaran a conèixer a la ciutadania. Per altra banda, el batle ha aprofitat per felicitar l’equip tècnic i a l’Àrea d’Esports per la tasca de preparació i desenvolupament del projecte. “Som conscients a l’equip de govern que encara hi ha molts temes pendents en aquest lloc, però anirem posant remei a tants anys de falta de manteniment, ara, aquest, és una urgència”, ha dit Moreno.

IMG_9373

IMG_9385

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image