Durant les dates nadalenques, Inca acollirà la campanya «Els vidres d’Orient» amb l’objectiu d’animar a la població a aportar vidre als contenidors de la ciutat i sensibilitzar sobre la importància del reciclatge del vidre. L’acte ha estat presentat per la regidora de Serveis, Francisca Barceló i per Roberto Fuente, gerent de zona de l’empresa Ecovidrio. Per la campanya se situarà un contenidor tipus iglú, on es realitzaran activitats de dinamització. Aquestes activitats es desenvoluparan amb l’objectiu de conscienciar sobre la correcta separació del vidre per dipositar-ho en els contenidors correctes. «Volem animar a la gent a participar-hi perquè puguin conèixer la importància que aquesta acció suposa pel medi ambient», ha explicat Barceló.

Presentació Reis de Vidre

La campanya es realitzarà a la plaça d’Espanya (dies 22, 29 i 30 de desembre de 2016 i el 3 i 4 de gener de 2017) així com a la plaça del Lledoner ( el dia 23 de desembre de 2016). Els educadors repartiran informació per reciclar correctament el vidre i cupons a aquelles persones que s’hagin interessat en l’activitat. Amb aquests cupons s’entrarà en el sorteig d’una gran cistella de nadal confeccionat amb productes locals, comprats en diferents comerços d’Inca i preferentment envasats en vidre, donant exemple així d’un sistema d’embalatge sostenible i reciclable al 100%. «A Ecovidrio som conscients que un sistema amb el qual promovem, no seria possible sense la implicació, participació i caràcter cívic dels ciutadans. Així ampliem la participació ciutadana per demostrar encara més l’èxit del nostre model», ha declarat Fuente.

Segons les últimes dades, els inquers van reciclar un total de 330.980 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana d’uns 10,8 kg de vidre a l’any. Quant a la taxa de contenidors, la ciutat disposa d’un total de 96 contenidors instal·lats, per la qual cosa hi ha un contenidor per cada 319 habitants.

Cal recordar que Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s’encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclat, mitjançant la recollida selectiva, el transport, el tractament d’envasos de vidre i la seva posterior comercialització.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image