L’Ajuntament d’Inca i Endesa Balears han signat l’acord d’expropiació dels terrenys ubicats al carrer d’Artà, núm. 11, espai conegut com l’antic solar de GESA. L’acte de rúbrica ha estat presidit pel batle Virgilio Moreno i el director general de la companyia Martí Ribas.

«Amb l’expropiació d’aquests terrenys, catalogats com a espai públic lliure, feim una passa definitiva per a la creació d’una nova plaça de referència per a tots els inquers i les inqueres. La nostra finalitat és contribuir a esponjar la trama urbana i impulsar una connexió més fluida, visual i física amb el centre de la ciutat», explica Moreno.

Per la seva banda, Ribas destaca que «l’arrelament, la tradició i la relació històrica d’Endesa amb la ciutat d’Inca han format sempre part del nostre ADN. Amb aquest acord volem seguir formant part del desenvolupament sostenible de la ciutat per avançar junts com hem fet fins ara».

Així doncs, ara que ja s’ha signat l’expropiació, l’Ajuntament d’Inca iniciarà els tràmits per promoure la creació d’un espai lliure a l’antic solar de GESA amb connexió directa al carrer d’Artà i a la plaça de Mallorca. L’objectiu del projecte és donar continuïtat a aquest espai de referència dins la ciutat, ampliar les zones públiques i millorar la connexió d’aquesta zona amb el centre d’Inca.

Els terrenys expropiats, amb la classificació de sòl urbà i qualificació d’espai lliure públic (zona verda), disposen d’una superfície de 5.164,42 m². L’import de l’expropiació ascendeix a 712.087 euros.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image