L’Ajuntament d’Inca i Endesa han arribat a un acord per a l’expropiació de l’antic solar de GESA, qualificat com a espai lliure públic. El valor de l’expropiació d’una superfície de més de 4.500 metres quadrats és de 712.087,50 euros.

«Feim una primera passa per a la creació d’un nou espai públic al centre de la ciutat, en una ubicació estratègica. Això ens permetrà esponjar la trama urbana i impulsar una connexió més fluida», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme Andreu Caballero destaca que «el nostre objectiu és crear un nou espai per a tots els inquers i inqueres, i generar una connexió visual i física amb la plaça de Mallorca, un espai de referència a la nostra ciutat».

Així doncs, una vegada que es faci efectiva l’expropiació, l’Ajuntament d’Inca impulsarà la creació d’un espai lliure a l’antic solar de GESA amb connexió directa al carrer d’Artà i a la plaça de Mallorca. D’aquesta manera, es donarà continuïtat a un espai de referència dins la ciutat, s’ampliaran les zones públiques i es millorarà la connexió d’aquesta zona amb el centre de la ciutat.

En aquest sentit, cal recordar que la plaça de Mallorca ha estat recentment reformada. Amb aquest nou projecte s’ha reconfigurat el conjunt de l’espai per interrelacionar-lo i integrar-lo millor amb l’entorn. D’altra banda, s’ha augmentat la relació entre els diferents nivells convertint el mur existent en unes grades, les quals es troben just davant el futur nou espai públic.

L’antic solar de GESA va ser la seu durant molts d’anys d’algunes entitats locals, les quals es varen traslladar al Casal d’Entitats del Quarter General Luque l’any 2016. De llavors ençà l’edifici roman tancat, després de ser declarat zona verda.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image