Del 3 al 24 de juny es podrà gaudir d’una nova edició d’Inclàssic. Des de l’organització s’ha apostat, enguany, per fer més internacional el planter d’artistes i per l’altra banda fomentar la participació dels joves. Per aquesta raó el primer concert serà el del compositor i pianista argentí, Julio Mazzioti, i, a més, Inclàssic acollirà les semifinals del certamen ART JOVE, en l’especialitat de Música per a Joves Intèrprets i Grups de Cambra. El Festival ha estat presentat pel Batle, Virgilio Moreno, el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez i el director d’Ibjove, Joan Ferrà.

La programació, després de concert de Julio Mazzioti, continua el dissabte 10 de juny a partir de les 18 hores amb els alumnes de l’Escola Municipal de Música Antoni Torrandell d’Inca, que participaran, juntament amb més de 450 alumnes d’escoles de música de les Illes Balears, a la setena edició del Festival Simfònic els concerts se celebren en espais emblemàtics de manera gratuïta i agrupant diferents estils musicals. «Amb aquest esdeveniment es vol facilitar l’apropament de diferents tendències musicals, a la població d’Inca, amb oferta de grups de no només de diversitat instrumental, sinó també d’estils i de procedència, la qual cosa, enriquirà l’oferta cultural de la nostra ciutat», ha comentat Rodríguez. El 17 de juny serà el torn per l’Orquestra de Cambra de Mallorca sota la direcció de Bernat Quetglas. Finalment, el 24 de juny, serà el torn de pujar a l’escenari del trio 3 Cellos Works, format per Joana Gual, Gabriel Fiol i Dmitry Struchkov interpreten peces de diferents estils, passant per Bach, Mozart, Piazzolla, entre d’altres.

Inclàssic destaca pel seu compromís educatiu i cultural, d’impulsar joves artistes illencs i ajudar a la seva promoció i difusió. Així, el dia 16 de juny i el 18 de juny, es duran a terme les semifinals del certamen ART JOVE, en l’especialitat de Música per a Joves Intèrprets i Grups de Cambra. «És important per nosaltres que els concerts es realitzin a llocs consolidats perquè els artistes tenen més projecció. En aquest sentit, participar dins Inclàssic és una gran oportunitat»

Els objectius d’aquest festival, són l’apropament musical i afavorir la difusió musical, de diferents èpoques i autors, mitjançant la música de cambra i la musica coral. També cal destacar l’objecte educatiu que té el cicle, donat que es vol impulsar des de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell, oferint als seus alumnes i a tot el públic assistent la possibilitat de apropar-se a noves formacions i estils. Sempre en viu i amb músics professionals de Mallorca i de fora, la qual cosa enriqueix l’aprenentatge i la formació cultural. Igualment es preten dinamitzar el teixit social, cultural (des de l’àmbit musical i patrimonial) i econòmic de la ciutat d’Inca. Amb la música com a element cohesionador de públic, de patrimoni i d’historia.

Cal destacar, el compromís de l’Ajuntament d’Inca com a organitzador del Festival de Música Clàssica Inclàssic, amb els artistes locals mallorquins queda reflectit a l’hora de veure la programació ja que 3 dels 4 concerts, són amb grups o artistes mallorquins. (SIMFÒNIC, Orquestra de Cambra de Mallorca i 3 Cello Works).

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image