L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui, en el Claustre de Sant Domingo, una nova edició d’INCART. Aquest festival d’art contemporani, que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de promoure i acostar l’art a la ciutadania i, alhora, reconèixer i donar suport al treball d’artistes i creadors, es consolida any rere any. Enguany s’ha assolit una xifra rècord de participació amb 96 propostes presentades.

Així doncs, el pròxim divendres, 30 d’abril, es donarà el sus a la XV edició d’INCART, on es podran veure diferents propostes artístiques a espais públics i privats fins al 29 de maig. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha organitzat mostres expositives en Sa Quartera i diferents espais del Claustre de Sant Domingo. Així mateix, un any més el consistori compta amb la col·laboració d’altres espais expositius com Can Marc, Can Blancos, On Som i Can Gelabert, els quals presentaran projectes propis. De forma paral·lela, es durà a terme un complet programa d’activitats complementàries.

Aquest any, com a novetat s’ha ampliat el marc de participació dels professionals de la cultura i, a més de propostes artístiques, també s’han acceptat propostes de comissariat.

D’altra banda, s’ha apostat també per la digitalització i es crearà un espai virtual per allotjar tot el material generat a partir d’INCART. Entre altra documentació, servirà de repositori dels catàlegs que s’han editat cada any. A més a més, enguany des de l’Ajuntament d’Inca s’han oferit visites guiades a les exposicions per als centres educatius del municipi, les quals s’adaptaran als seus interessos.

Finalment, destacar que durant l’acte s’ha presentat també el catàleg de la XIII edició d’INCART, celebrada durant 2019. Aquest acte es va suspendre el passat any a causa de la COVID-19 i la declaració de l’estat d’alarma. Aquest recull, la portada del qual està il·lustrada amb l’obra «Hamburgueses i cérvols» de David Martín i Lorena de Gracia, estarà disponible a tots els centres expositius del festival.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image