Els partits que conformen el pacte de govern a l’Ajuntament d’Inca (PSIB-Psoe, Més per Inca, Independents d’Inca i Pi Inca), volen expressar la seva preocupació davant la situació originada a Catalunya les darreres setmanes.

Apel·lam al diàleg i a l’enteniment, amb la democràcia com a únic objectiu per a construir un futur millor per a tothom. Condemnam la desproporcionalitat en les actuacions repressives dutes a terme el dia 1 d’octubre a Catalunya. Manifestam el nostre rebuig a la persecució i a la vulneració dels drets fonamentals, com la llibertat d’informació i el dret a la reunió pacífica, així com a la suspensió, de fet i sense base legal o jurídica, de l’autonomia catalana.

Manifestam el nostre rebuig a la utilització de la violència, vingui d’on vingui. La utilització de la força per a taponar un conflicte que és polític, no judicial, ni d’ordre públic, és inadmissible.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona ha proposat la creació d’una comissió independent per al diàleg dintre de la llei i la mediació, formada per organismes sense adscripció política i de caràcter neutral, amb l’objectiu d’aconseguir una mediació real que desemboqui en una proposta d’acord entre les parts en conflicte. Alguns grups del Parlament Europeu, en el transcurs del plenari del passat dimecres dia 3 d’octubre, també varen instar a la Comissió Europea a participar en la mediació per resoldre el conflicte.

Així, manifestam el nostre suport a aquestes iniciatives de mediació per a aconseguir una rebaixa de la tensió a Catalunya i un marc de diàleg per la negociació d’una sortida democràtica i pactada al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image