El Claustre de Sant Domingo serà l’escenari dels concerts de la nova edició d’Incajazz, que avui s’ha presentat. L’acte ha comptat amb la participació de la tinenta de batle María del Carmen Oses i la regidora de Cultura Alice Weber, que han estat acompanyades d’alguns dels artistes i representants de les associacions beneficiades, que enguany seran dues.

“Sense dubte, Incajazz s’ha convertit en una cita obligada per a totes aquelles persones a qui els agrada la música. Ens venen tres diumenges de juliol espectaculars, amb tres propostes de jazz meravelloses, diferents, altament qualitatives i úniques. Així que no us perdeu venir al Claustre de Sant Domingo a partir de les 21 h a gaudir de bons concerts, amb la participació i el maridatge de restaurants com  el Suro i sent com sempre a favor d’una entitat, Joan XXIII en col·laboració amb l’Espai Cultural Can Blancos”, explica la regidora Weber.

Així doncs, la primera actuació de la setena edició d’Incajazz serà el dia 2 de juliol, a càrrec del quartet acústic Dragonera Tango, que s’acosta al tango des d’un enfocament actual i obert, dins dels codis interpretatius propis del gènere. En el seu repertori recrea clàssics de les diferents èpoques i també noves composicions, a través d’arranjaments en què té lloc la improvisació en aquest estil. A més de tangos, valsos i milongues, Dragonera presenta també zambas, xoros, boleros i altres ritmes emparentats estretament amb el tango, en compromís amb la música universal i sense fronteres.

Després, el 9 de juliol actuarà al Claustre de Sant Domingo Geometrical Sardine, que sorgeix de la unió de tres membres que comencen a relacionar-se musicalment en cursar primer estudis de música clàssica i posteriorment estudis de jazz al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Abans de coincidir a l’estiu de l’any 2021, cadascun ha tengut una dilatada experiència en bandes i formacions musicals variades, i de reconeguda trajectòria nacional i internacional: Antònia Font, Ensemble ACA, BOC, Dinamo… Amb tot això, quan s’ajunten formen un bon tàndem, i el seu màxim potencial es troba en la música en directe.

Mon Joan Tiquat serà l’encarregat de tancar IncaJazz 2023 amb la seva actuació el dia 16 de juliol. El músic Joan Vila (es Pont d’Inca, 1991) va pujar a l’escenari amb quatre anys per interpretar l’òpera La flauta màgica i, com aquell qui diu, ja no n’ha baixat. Ha estudiat percussió clàssica, piano, i toca el violoncel, la guitarra i la trompeta. Des del 2015 treballa creant bandes sonores per a les arts en viu, i ha tocat moltes disciplines variades com el teatre de text, de gest, el circ, la improvisació o la dansa. No va ser fins al confinament mundial quan aprofità per crear el seu primer àlbum de temes propis.

Tots els concerts de la sisena edició d’Incajazz se celebraran a les 21 hores en el pati del Claustre de Sant Domingo. Les entrades seran solidàries a benefici de l’Espai Cultural Can Blancos i el Centre d’Educació Especial Joan XXIII.

El festival Incajazz és un projecte de tipus multidisciplinari en què es conjuguen gastronomia i patrimoni amb l’eix vertebrador de la música de jazz. Amb una trajectòria de setze edicions ininterrompudes, Incajazz s’ha anat definint com un cicle de concerts del gènere jazz des de diversos estils, en el quale han tengut cabuda des d’artistes locals emergents fins a figures destacades del panorama internacional.

Conjuntament amb aquests concerts, dividits sempre en dues parts, s’ofereixen tot un conjunt de tapes, vins i begudes durant el descans. Es tracta d’una selecció de productes de les Illes treballats per mitjà de la cuina contemporània dels restauradors de la ciutat, sempre amb preus populars. Actualment, ja ha confirmat la seva participació el restaurant Suro.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image