El Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca han signat avui un conveni de col·laboració i cooperació amb la finalitat d’habilitar una delegació a l’Espai de Dones d’Inca que ofereixi els programes i serveis de la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat a la Part Forana. L’acte de signatura ha estat presidit per la consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, els quals han estat acompanyats de la directora insular d’Igualtat, Rosa Cursach, i la regidora d’Igualtat, Antònia Maria Sabater.

Gràcies a aquest acord, el consistori posa a disposició del Consell de Mallorca les instal·lacions de l’Espai de Dones, ubicat a la plaça de Sant Domingo. En aquestes oficines, la Direcció d’Igualtat i Diversitat oferirà el servei d’Oficina d’Igualtat, el Punt d’Informació Jurídica, el servei d’Atenció Psicològica, el servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBI (SAI) i altres serveis relacionats amb l’atenció a les violències masclistes. D’aquesta manera, «l’Espai de Dones d’Inca podrà augmentar els seus serveis i oferir una atenció integral a les seves usuàries, procedents de tota la comarca del Raiguer», tal com explica la regidora Sabater.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Inca es compromet, amb la signatura d’aquest conveni, a donar suport en la gestió dels casos derivats de serveis socials i a col·laborar en el desenvolupament de les funcions i la implementació dels programes de l’Oficina d’Igualtat, així com a establir els mitjans necessaris per cooperar en el desenvolupament de totes les funcions acordades.

L’Espai de Dones Inca va néixer l’any 2016 amb la finalitat de convertir-se en un lloc de trobada, de participació i empoderament, de reflexió, de creixement personal i de creació de xarxes per a les dones d’Inca i la comarca. Pel que fa a l’acord que avui s’ha signat, els nous serveis de la direcció d’Igualtat i Diversitat es posaran en marxa a partir de finals de març a la capital del Raiguer.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image