Lucía Urbano Soler (C. Sant Vicenç de Paül), Maria de Lluc Camps Maura (C. Beat Ramon Llull) i Biel Luis Medrano (C. Beat Ramon Llull), en representació del Consell d’Infants de l’Ajuntament d’Inca, acompanyats per la regidora de Cultura Helena Cayetano, han participat en la I Trobada Balear de Consells de Participació Infantil i Juvenil.

El congrés vol ser un espai d’acostament entre els infants i adolescents que formen part d’òrgans de participació de diferents indrets de la nostra Comunitat Autònoma. La seva primera edició va tenir lloc els dies 28 i 29 de gener al Palau de Congressos de Santa Eulària.

Així, l’objectiu general d’aquestes trobades és reunir-se, compartir, intercanviar experiències, participar i posar en comú les qüestions que més els preocupen. No obstant això, la I Trobada Balear de Consells de Participació Infantil i Juvenil va servir per plantejar diferents objectius concrets.

En primer lloc, pretén facilitar l’exercici del dret dels infants i els adolescents a prendre part en tot el que els afecti. En segon lloc, cerca promoure i potenciar les estructures de participació infantil dins l’àmbit autonòmic, i posar en valor el seu dret a ser escoltats i tenguts en compte.

Per altra banda, un altre propòsit és ensenyar noves eines per gestionar la participació i nous instruments per continuar treballant a favor dels infants i joves. Finalment, es va aprofitar l’avinentesa d’aquest esdeveniment per a un major acostament dels municipis i per enfortir lligams, per a fer comunitat.

A partir d’ara, es faran trobades amb el fi de consolidar aquestes bases i de posar sobre la taula nous reptes, preocupacions i debats. Se n’aniran anunciant les dates.

Compartir

Newsletter Image