El Conservatori Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell d’Inca vol promoure la música tradicional i la cultura popular a través d’una àmplia oferta de cursos i tallers. Una de les primeres accions que ha duit a terme el Conservatori Municipal ha estat la recuperació de l’Escola de Ball Mallorquí amb la col·laboració de la Revetla d’Inca, l’entitat degana del ball mallorquí a la capital del Raiguer. Així, oferirà classes de ball mallorquí, tant per a infants com també per a adults, que seran impartides pel professor de la Revetla d’Inca Xisco Dopico.

Per altra banda, el Conservatori d’Inca continuarà amb l’oferta de classes de música tradicional de la mà del professor i popular músic Pep Toni Rubio. En aquestes s’hi aprendrà a tocar el flabiol, el tamborí, les xeremies i altres instruments relacionats amb el folk de Mallorca.

Així mateix, es mantendrà el taller de glosa que duia a terme amb l’associació Glosadors de Mallorca, i que continuarà coordinant el glosador local Macià Ferrer.

Andreu Caballero, regidor responsable del Conservatori Antoni Torrandell, explica que “volem apropar la música tradicional i la cultura popular a tota la ciutadania. I volem fer-ho de la mà de les persones i les entitats que la mantenen viva dia a dia”. En aquest sentit, Marcelino Minaya, director del Conservatori, apunta que “hem creat el Departament de Música Tradicional dins el Conservatori per impulsar i coordinar tota l’oferta formativa de música tradicional i cultura popular”.

Finalment, el batle Virgilio Moreno comenta que “la música i la cultura popular són elements molt dinàmics de la nostra societat. Des de l’Ajuntament d’Inca, i en aquest cas concret des del Conservatori Antoni Torrandell, continuarem treballant i col·laborant amb les entitats per impulsar i mantenir viva la nostra cultura i les nostres tradicions”.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image