El Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració que permetrà la posada en marxa i funcionament de l’Espai de Dones, un Centre d’Igualtat i Assessorament per a les Dones al terme municipal d’Inca que donarà servei a tota la comarca.

Casal Dona

Aquest centre, que obrirà en un espai proporcionat i habilitat per l’Ajuntament d’Inca, permetrà centralitzar i millorar la informació, l’orientació, els recursos i l’assessorament que s’ofereix a les dones en temes de serveis socials, psicològics, jurídics i específics en violència de gènere, i d’igualtat, així com també fomentar l’associacionisme femení. L’Espai de Dones obrirà durant les properes setmanes i se celebrarà la seva inauguració el dia 1 de setembre.

La signatura d’aquest conveni de col·laboració interinstitucional per a la posada en marxa de l’Espai de Dones ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Inca per part del batle d’aquest municipi, Virgilio Moreno; el vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Juan Jurado; i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach. A l’acte també hi han assistit la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa; la directora insular d’Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón; i la regidora de Serveis Socials, Sanitat, Tercera Edat i Igualtat de l’Ajuntament d’Inca, María del Carmen Oses.

El Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut Balear de la Dona, aportarà a l’Espai de Dones el personal del seu actual servei d’atenció jurídica i psicològica a les dones que ja proporciona a la Part Forana. El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Igualtat, destinarà a aquest centre la tasca d’un/una tècnica d’Igualtat per oferir també un servei d’informació en aquesta materia i fomentar l’associacionisme femení. L’Ajuntament d’Inca, a través del seus serveis socials, donarà el seu suport per a la gestió de les cites en el centre i la coordinació de l’equip tècnic.

Després de la signatura del conveni la consellera Pilar Costa ha destacat que el nou centre “és una mostra de la tasca transversal en matèria d’igualtat que s’està fent des de les institucions”, i que la millora dels recursos materials i humans es traduirà en una millor atenció a les dones i el foment de l’associacionisme femení a tota la comarca d’Inca. El batle Virgilio Moreno ha remarcat que per al municipi representa una fita que l’Espai de Dones esdevingui “el punt de trobada de tots els col·lectius de dones de la comarca”.

El vicepresident del Consell, Jesús Jurado, ha assenyalat que la signatura del conveni suposa “un exemple de col·laboració interinstitucional, perquè es pugui posar en comú la tasca que es fa en polítiques d’igualtat”. En aquest sentit, Nina Parrón ha subratllat que l’Espai de Dones es convertirá en “un lloc per apoderar les dones” i que permetrà “multiplicar els efectes de les intervencions en igualtat”.

Finalment, Rosa Cursach ha avançat que, amb la posada en funcionament de l’Espai de Dones a Inca, l’Institut Balear de la Dona podrà doblar el servei d’assistència psicològica que presta actualmente i centralitzar-ho amb el d’assistència jurídica. “La coordinació de les institucions és un mostra del que es pot avançar en igualtat quan hi ha voluntat política i compromís feminista”, ha afirmat Cursach.

Per al bon funcionament i la coordinació de l’Espai de Dones es crearà una comissió tècnica de seguiment integrada per representants de les tres institucions, que a més s’encarregarà d’aprovar el seu pla d’actuació i la memòria anual de les activitats i les actuacions duites a terme en el centre.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image