Al llarg d’11 visites, des de l’Ajuntament d’Inca es pretén donar a conèixer una part important del patrimoni de la ciutat entre els veïns. Aquesta ha estat la premissa sota la qual s’ha presentat el programa de visites guiades que es duran a terme enguany. A l’acte han acudit el batle Virgilio Moreno, el tinent de batle de Cultura Antoni Rodríguez i representants de la Fundació Es Convent, del Centre de Professors d’Inca i dels experts participants.

Pensam des de l’Àrea de Cultura que s’ha aconseguit un programa que servirà a molts per descobrir la riquesa patrimonial de la nostra ciutat, que sempre ha estat oblidada”, ha declarat Rodríguez. El projecte consisteix en una conferència prèvia per fer una introducció a la temàtica i, uns dies després, una visita guiada i comentada per il·lustrar-ho tot. Pere Rayó, Miquel Pieras, Magdalena Sastre, Biel Pieras i Guillem Reus seran els experts que impartiran els coneixements sobre cada assumpte i també conduiran les passejades per descobrir els béns culturals d’Inca. Els convents mendicants, la indústria de la sabata o l’arquitectura gòtica a la ciutat seran algunes de les propostes per als pròxims mesos.

PresVisitesGuiades_16

Les inscripcions per a les visites es faran a l’Àrea de Cultura al Claustre de Sant Domingo. Les conferències prèvies es realitzaran el dimarts anterior a la visita, a les 19.30, a Sa Capella de la Fundació Es Convent. Les visites tendran lloc en dissabte entre les 10.00 i les 13.00 h.

Un dels objectius del programa és que els mateixos inquers puguin descobrir la riquesa i varietat del patrimoni de la ciutat. “Volem rompre el mite que a Inca no hi ha res per visitar; per això primer ho volem mostrar als inquers, perquè siguin ells els qui puguin actuar com a altaveus des del coneixement propi de poble”, ha esmentat Rodríguez. Des de l’Ajuntament es valora aquesta acció com una primera pedra per a futurs projectes de promoció turística. “El patrimoni inquer ben cuidat i ben publicitat ofereix una conjunció entre cultura, turisme i comerç que pot ser molt beneficiosa per a revitalitzar l’economia local”, ha declarat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image