Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa durant 2021 un nou Pla de Subvencions per a la conservació, restauració i rehabilitació de façanes de béns immobles del nucli urbà del municipi. En el marc d’aquesta darrera convocatòria s’han duit a terme un total de 34 projectes que suposaran una inversió total de 345.553,82 euros en obres i reformes a la capital del Raiguer.

«La finalitat d’aquest pla és impulsar les obres de rehabilitació i restauració de façanes, i fomentar, així, que es mantinguin en bon estat de conservació els immobles de la ciutat i, alhora, posar en valor el patrimoni arquitectònic d’Inca», destaca el regidor d’Urbanisme Andreu Caballero.

Per la seva part, el batle d’Inca Virgilio Moreno destaca que «d’aquesta manera volem contribuir també a reactivar l’economia local i impulsar el sector de la construcció, davant la complicada situació que estam vivint a causa de la pandèmia».

En concret, el consistori inquer subvenciona la quantia de 127.609,38 euros a través de dues línies d’ajudes, una destinada als edificis catalogats o als situats al nucli antic i una altra per a edificis ubicats a la zona d’eixample. D’aquesta manera, desset projectes aprofitaran la primera línia d’ajudes, amb una subvenció aproximada d’entre 3.000 i 5.000 euros. D’altra banda, se subvencionen uns altres desset projectes a l’eixample, amb ajudes que van dels 1.000 als 4.000 euros, en el marc de la segona línia.

Així doncs, en total 34 béns immobles podran gaudir enguany de la convocatòria de subvencions, que es tornarà a activar aquest 2022. L’execució de les obres d’aquests projectes de rehabilitacions i restauració de les façanes es pot dur a terme fins dia 31 de març de 2022.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image