Un any més, l’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa durant 2023 la convocatòria de subvencions per a la conservació, restauració i rehabilitació de façanes de béns immobles del nucli urbà del municipi. Així doncs, en el marc d’aquesta darrera convocatòria s’estan desenvolupant un total de 34 projectes que suposaran una inversió total de 614.312,30 euros.

«La finalitat d’aquest pla de subvencions és contribuir, any rere any, a impulsar obres de millora de façanes amb la finalitat de mantenir en bon estat de conservació els béns immobles, i allargar així la vida del patrimoni urbà de la ciutat i garantir la seguretat dels vianants, a la vegada que es millora la imatge d’Inca», assenyala el regidor d’Urbanisme Andreu Caballero.

En aquest sentit, el batle d’Inca Virgilio Moreno destaca que «de forma paral·lela, amb aquestes ajudes contribuïm a impulsar i mantenir el teixit econòmic del municipi, especialment el sector de la construcció».

En concret, el consistori inquer subvenciona la quantia de 149.019,31 euros a través de dues línies d’ajudes, una de destinada als edificis catalogats o situats en el nucli antic i una altra per a edificis ubicats a la zona d’eixample. D’aquesta manera, devuit projectes aprofitaran la primera línia d’ajudes, amb una subvenció aproximada d’entre 2.000 i 6.000 euros. D’altra banda, se subvencionen uns altres setze projectes a l’eixample, amb ajudes que van dels 1.000 als 6.000 euros, en el marc de la segona línia.

Així doncs, en total 34 béns immobles podran gaudir d’aquesta convocatòria de subvencions de 2023, que es tornarà a activar aquest 2024. L’execució de les obres d’aquests projectes de rehabilitacions i restauració de les façanes es pot dur a terme fins dia 30 de juny, així com es va aprovar ahir durant la sessió plenària del mes de febrer. D’aquesta manera, el termini s’ha ampliat tres mesos, a petició de les persones que havien sol·licitat l’ajuda.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image