Els alumnes de l’IES Inca han presentat en el Casal de Cultura els curtmetratges realitzats en el marc del projecte «Reacciona ara», que es destinaran a l’ONG Refugiats. D’aquesta manera, es posa punt final a la iniciativa desenvolupada de manera simultània a Occitània, Catalunya i Balears amb la finalitat de fomentar la consciència social i la cultura de pau mitjançat la realització d’un audiovisual.

«Des de l’Ajuntament d’Inca estam molt agraïts de poder formar part d’aquest projecte que relaciona la pràctica audiovisual amb la sensibilització sobre temàtiques de cooperació, solidaritat i medi ambient, entre altres, alhora que fomenta el treball en equip, la participació i l’experimentació d’emocions», explica la regidora de Cultura Alice Weber.

Així doncs, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca, els alumnes han participat d’un taller de cinema per tal d’adquirir els coneixements tècnics i descobrir el llenguatge audiovisual per possibilitar l’elaboració de les obres d’aquest tipus. D’altra banda, han investigat, parlat amb experts i cercat informació per treballar-la i elaborar-la en imatges per traslladar la temàtica escollida.

De forma paral·lela, mentre els alumnes han decidit temàtica, han escollit també una ONG, en aquest cas ONG Refugiats, la qual els ha guiat i ha realitzat el seguiment del projecte. L’objectiu és que l’ONG pugui utilitzar després els curtmetratges presentats en les seves tasques d’informació i sensibilització. Finalment, doncs, tot el projecte «Reacciona ara» es beneficia del contacte directe i de la seva voluntat de servei a les ONGs.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image