El pròxim cap de setmana, la plaça Mallorca acollirà la Fira de la Ciència i la Tecnologia que comptarà amb una zona d’exposició i amb una zona demostracions en viu. A la presentació hi han estat presents, Antònia Sabater, regidora de Fires i Dijous Bo, Biel Frontera, regidor de Noves Tecnologies, Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnat i Pep Nicolau, president de l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca. Aquest esdeveniment té a la part científica la novetat respecte a l’any anterior. “Amb aquesta Fira es dóna una passa més per aconseguir coses innovadores que potenciïn les Fires d’Inca”, ha expressat Sabater.

pres_firatecnociencia01

Amb poc més de 20 carpes aquest espai comptarà amb zones on empreses mostraran els seus darrers productes, que fan un ús intensiu de les noves tecnologies: vehicles elèctrics, xarxes de telecomunicacions, domòtica, electrònica de consum, desenvolupament d’aplicacions web i mòbils, etc. També comptarà amb estands a on es podran gaudir d’experiments de ciència relacionats amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques… “Volem que sigui un lloc que desperti la curiositat de la gent i on tothom, sigui quin sigui la seva edat, pugui participar”, ha comentat Frontera. L’objectiu és fer una promoció de totes les disciplines des d’un punt de vista pràctic. Un exemple són els tallers de robòtica per a nins i nines de 6 a 10 anys.

Per la part de l’àmbit cientí c, hi haurà vuit estants de la Universitat de les Illes Balears, un de l’Institut de Física Interdisciplinar i Sistemes Complexes (IFISC UIB- CSIC), un del projecte MEDCLIC (El Mediterrani a un clic, Obra Social La Caixa i ICTS SOCIB) i un de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX. “Veiem molt positiva aquesta Fira i des de l’UIB estam molt interessats en el fet que es conegui la nostra tasca i demostrar l’alt nivell de la nostra universitat”, ha dit Payeras.

La fira comptarà amb diverses activitats complementàries, com la xerrada sobre “Com s’ha de fer per degustar la xocolata”, que farà el Dr. Paco García Palmer (Departament de Bioquímica de la UIB); l’exhibició de Grafiti Làser, per part del Dr. Claudio Mirasso (IFISC UIB-CSIC); la mostra de start-ups i apps mòbils desenvolupades a Mallorca; els tallers de robòtica per a infants.

Fora de les dates de la Fira, es farà l’exposició “El CSIC a les Illes Balears: Ciència en imatges”, una iniciativa Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears, que es podrà visitar al Claustre de Sant Domingo d’Inca entre els dies 5 i 15 de novembre.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image