Aquest dilluns a Inca s’ha inaugurat un mural d’homenatge a les dones sabateres. Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins els actes del 8M i de celebració dels quaranta anys de l’Estatut d’autonomia. A l’acte de presentació, hi ha assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat Mercedes Garrido, que ha estat acompanyada per diferents dones que treballen o han treballat en aquest sector en el municipi.

La consellera Garrido ha reivindicat que «les dones d’aquesta ciutat s’han dedicat històricament tant a la indústria del calçat com a cuidar de les seves famílies. Elles han contribuït a fer d’Inca un referent en la indústria del calçat, i aquest petit homenatge és el mínim que podíem fer per elles».

L’obra Dones sabateres. Un treball digne, de l’artista Margalida Vinyes, recrea l’escena de quatre dones i una nina que estan treballant com a sabateres en una escena totalment quotidiana. El mural es pot veure a l’avinguda del Tren a Inca. L’autora ha destacat que «el mural representa totes les edats de les dones sabateres, des de l’esclavitud en edats primerenques fins a la vellesa; perquè no es pot fer cap passa enrere en els drets laborals de les dones».

A l’acte, també hi ha assistit la delegada d’Igualtat, de Salut i del Museu del Calçat i de la Indústria Antònia Maria Sabater, la directora de l’IBDONA Maria Duran i altres representants del consistori inquer.

Concretament, per a aquest 8M, s’han triat cinc activitats que representen les dones treballadores d’aquestes illes: a Mallorca, les dones sabateres a Inca i les perleres a Manacor; a Eivissa, les cambreres de pisos; a Formentera, les dones pageses, i a Menorca, les dones cosidores d’avarques, a Maó.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image