L’Ajuntament d’Inca segueix apostant pel projecte educatiu «Joves Emprenedors», amb la finalitat de promoure la cultura emprenedora i l’educació financera entre la ciutadania més jove. Així, ara ha arribat la jornada “Èxits compartits”, el primer esdeveniment gratuït i pioner a nivell nacional de l’Escola de Joves Emprenedors (EJE). S’ha celebrat al Teatre Principal d’Inca i ha comptat amb l’assistència de 479 alumnes de 4t d’ESO, tots dels centres educatius d’Inca i la Fundació Diagrama.

«Amb aquesta iniciativa volem impulsar l’esperit emprenedor que tant ha caracteritzat sempre els inquers i les inqueres, i fomentar les inquietuds per aquesta àrea de coneixement», explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

La jornada, que ha inclòs xerrades i ponències d’empresaris, està concebuda especialment per inspirar i motivar els joves a adoptar una actitud emprenedora davant la vida. Els ponents expliquen la seva història personal, els seus valors, experiència i trajectòria, amb la finalitat que els serveixi de font d’inspiració i els doni una visió realista del món de l’emprenedoria.

A més, s’han duit a terme dinàmiques interactives de creativitat amb el públic per promoure la participació i l’aprenentatge integral de tots els assistents. L’activitat ha estat dirigida pel mateix alumnat de l’Escola de Joves Emprenedors d’Inca.

«Aquests tallers ajuden a conscienciar el jovent sobre la importància de convertir-se en una persona emprenedora, amb actitud, motivació i creativitat. D’aquesta manera, intentam donar suport a tots els joves de la comunitat perquè confiïn en si mateixos i descobreixin els seus talents, tot això mentre treballen en equip, superen desafiaments i es diverteixen», assenyala la regidora d’Innovació i Empresa María José Fernández.

Amín Sáez Fernández i Iván Aledo han estat dos dels ponents, però no els únics. Són empresaris, fundadors d’Inefable Producciones, artistes i ballarins internacionals. No només han contat les seves històries al públic, sinó que han fet una demostració de ball i d’art.

A l’acte han assistit el batle d’Inca Virgilio Moreno i la regidora de Promoció Econòmica Marixé Fernández, acompanyats per la directora de l’Escola de Joves Emprenedors d’Inca Nieves Villena.

Cal recordar que aquestes jornades que organitza l’EJE estan dirigides a fomentar habilitats, aptituds i valors dels participants, coneixements i eines aplicables a l’emprenedoria, i bases d’educació financera.

D’aquesta manera, l’Escola de Joves Emprenedors es planteja com una solució pràctica i eficaç a les actuals limitacions de l’aprenentatge de la cultura emprenedora i financera: escassa oferta formativa, coneixements i valors que amb prou feines tenen cabuda en el currículum escolar, falta de temps i excés de preocupacions dels pares, etc. A més, aporta un espai educatiu integral perquè els joves potenciïn els seus talents i qualitats individuals. Durant el programa, desenvolupen la seva creativitat i adquireixen confiança mentre aprenen i posen en pràctica les habilitats, les actituds i els coneixements necessaris per crear valor i augmentar el benestar de la seva comunitat i el seu propi.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image