Atenent al pròxim sistema de recollida de fems que es realitzarà durant el 2017, l’Ajuntament d’Inca ha aprovat modificat la taxa corresponent amb bonificacions que premiaran les persones i empreses que reciclin de manera correcta “La finalitat última és augmentar la recollida selectiva de la ciutat, que al darrer any fou del 8% i que l’any 2020, segons la normativa europea, ha d’estar al 50%”, ha explicat la regidora de Serveis Francisca Barceló.

ple

D’aquesta manera l’ordenança contemplarà dos tipus de modificacions. Es duran a terme descomptes segons la capacitat econòmica de l’individu. “Aquesta és una de les novetats i suposarà aplicar un criteri més just per a les persones més desfavorides que suposarà que una vivenda únicament pagui 44,08 euros i encara menys si s’apunta a reciclar”, ha dit Barceló.

A més, s’implantarà una bonificació per raó del reciclatge que es situa en una mitja de 30% del preu i que pot arribar fins a un 45% com és el cas de restaurants, comestibles, peixateries i carnisseries… Aquesta mesura pretén implicar als veïns des de l’avantatge econòmic que suposarà reciclar. Així, per exemple un habitatge que paga 171 euros pagarà 141 euros, un comerç de roba que paga 353 euros, passaria a pagar-ne 288 € o una carnisseria que paga 583 euros passaria a 402 €. Els ciutadans podran demanar a l’Ajuntament una targeta que servirà per controlar la tasca de separar les diferents fraccions.

En el cas de la zona rústica el nou pla preveu que eliminin els contenidors existents i que el fems s’hagi de dur a una àrea d’aportació. Per això, abaixa el preu d’aquest tipus d’habitatge a uns 100 euros segons la tipologia. A més si reciclen, es podran beneficiar, també, de les bonificacions.

“L’objectiu de la taxa no és recaptar sinó reciclar; com més reciclem més podrem baixar la taxa que s’haurà de revisar el pròxim any”, ha esmentat Barceló.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image